Op 10 januari zijn we met Campus Wilrijk van start gegaan met een samenwerking met de kinderboerderij van Wilrijk. Nadat de boerderij al enkele jaren leeg stond, werd een project uitgeschreven om nieuwe uitbaters binnen te halen. De VZW Koempanie haalde dit project binnen en stond heel erg open voor een samenwerking met kansengroepen en lokale organisaties. Perfect voor onze leerlingen in de AT-werking* dachten we en dus vatten we de koe(mpanie) bij de horens.

Sinds deze week kunnen we met een aantal leerlingen van de AT-klas terecht in de Lievevrouwkesweg om hier mee te werken aan het heropbouwen van de kinderboerderij die in het voorjaar terug open zou gaan.

We selecteerden een aantal leerlingen die volgens ons meer baat hebben bij “bezig zijn” dan in de klas te zitten en de eerste week was al een succes. Onze leerlingen gingen onder begeleiding van 1 leerkracht en een opvoeder van de Wingerdbloei die ook verbonden is aan de kinderboerderij aan de slag om gehakseld hout op paden te verspreiden.


Ondanks het gekreun en gezucht om zich van hun stoel te hijsen, hebben de meesten goed meegewerkt en kregen we zelfs complimenten.

We zullen maandelijks een nieuwe planning doorgestuurd krijgen, voor deze maand gaan we in elk geval al elke dinsdag en donderdag aan de slag.

Nog een fijn weetje: één van de bezielers van de VZW en de contactpersoon voor scholen, volgde een aantal jaren geleden de opleiding touwtechnieken op onze school.

(*) De AT-werking is een onderdeel bij ‘duaal leren en de aanloopfase‘.

Jongeren die tijdelijk geen invulling hebben maar wel arbeidsbereid zijn, worden intern opgevangen in de school. In de AT-werking wordt er gewerkt aan vaktechnische, loopbaangerichte en arbeidsgerichte competenties. In dit project worden zeker der arbeidsgerichte competenties aangescherpt: een werkplan uitvoeren, werk zien, handen uit de mouwen steken, enz.