Je ziet het wel vaker gebeuren. Tijdens het schooljaar schijnt de zon, en als het vakantie wordt gaat het regenen. Deze keer was het wel heel frappant. Net voor de vrijdagavondbel van halfvijf luidde, vielen de eerste druppels uit de lucht en het ziet ernaar uit dat we een natte herfstvakantie tegemoet gaan.

Verder verliep afgelopen week in rust. De rapporten werden immers maandag al uitgedeeld en daarna stond de boog onvermijdelijk iets lichter gespannen.

Zo’n relatief rustige week is het ideale moment om wat aan informele activiteiten te doen. We maken een klein overzicht van wat er zoal speelde op onze school. Er gebeurt uiteraard veel meer dan u hier ziet, wij geven u wat op onze radar verscheen.

6 ICT geeft les aan senioren

Leergierige senioren en wijze leerlingen.

De leerlingen van 6 ICT sloten deze periode af met een namiddag lesgeven aan de senioren van Hoboken. De installatie van de ItsMe en CovidSafeBE-app stonden op de eerste plaats op de vragenlijst van de kwieke senioren.

Voetbal

In het voetbal leden de leerlingen een verpletterende nederlaag tegen de leerkrachten in de wekelijkse wedstrijd die nu tussen deze twee kampen gehouden wordt.

De leerkrachten

Sterspelers aan leerkrachtzijde waren –  als wij onze bronnen mogen geloven – spelers nummer zeven en acht respectievelijk meneer Lahrach van auto en meneer Jonathan van de leerlingenbegeleiding.

De leerlingen

De versies over de aard van de nederlaag lopen uiteen. Sommigen spreken van 9-0, anderen dan weer maken gewag van 10-0. Hoe het ook zij, anders dan een afgang voor de leerlingen kan dit niet geïnterpreteerd worden. Volgende week beter jongens. En stuur uw beste mannen!

Gastlessen bij 5TIW

In 5TIW is men al enkele weken weer aan het werk aande GIPs. Omdat een van de projecten zich focuste op tuinbouw en voedselvoorziening, kwam oud-student Axel Hendrix (lichting 2019) de 22 leerlingen toespreken omtrent het verloop van hun GIP. Hij bood hen inzichten over de groei van planten en het opmeten van omgevingsfactoren die betrekking hebben tot plantengroei.

Het is niet de eerste keer dat oud-leerlingen een gastcollege komen geven. Zo kwam Adam Vandervorst (lichting 2017) de 6TIW’ers van vorig jaar nog bijspijkeren over de geheimen van de gyroscoop.

De passie en trots waarmee oud-studenten komen vertellen over hun eindwerk op Don Bosco, werkt uiteraard motiverend voor onze huidige leerlingen.

Handig dat soort oud-leerlingen. Wij tevreden.

De nieuwe toiletten

De nieuwe toiletten. Pardon? Is dit echt in Don Bosco Hoboken? :).

Bij de hoofdingang werden nieuwe toiletten plechtig voor geopend verklaard, mevrouw de directeur knipte de linten door. De toiletten zijn volledig het werk van de vermaarde Swa en Eddy. Eens je er binnengaat en de deur achter je sluit, waan je je in een Sheraton hotel.

De leerlingenraad

Jarno, Yarle, Lex en Bram vertegenwoordigen de leerlingen op de leerlingenraad.

Wij tonen u ook nog een foto van Jarno, Yarle, Lex en Bram, vertegenwoordigers van de leerlingenraad.

Instagram

Op onze Instagrampagina ziet u nog knappe toeren van step-artiest Yasin. In slow motion. Als een pro.

Knap Yasin.

Rest ons nog u een zeer voorspoedige herfstvakantie te wensen. Tot over een week.

Categories: Campus HobokenNieuws