5 WTW op excursie naar Engeland.

Onze reis begon op een zonnige zondag, waarbij we vlot door de tunnel naar het Britse eiland kwamen. Ondanks de file rond Londen bereikten we zonder al te veel oponthoud de omgeving van Oxford, waar we onze tenten opsloegen.

We brachten een bezoek aan JET, de Joint European Torus. Dit onderzoekscentrum trok wetenschappers van over de hele wereld aan die onderzochten of kernfusie een haalbare en veilige energiebron kon zijn, met meer energie, minder risico en weinig tot geen kernafval. Het was een indrukwekkende ervaring.

In de namiddag kregen we een rondleiding door Oxford, waarbij we de universiteit en musea verkenden onder begeleiding van onze collega Claudia Cleiren.

Vervolgens moesten we de tenten weer opruimen en de aanhangwagen inpakken voor een lange tocht door het prachtige Engelse landschap, op weg naar de idyllische bergen van Wales. In North Wales werden we geconfronteerd met een steile berg van 25%, die we niet konden bedwingen met onze busjes en materiaal. Gelukkig schoot een lokale boer te hulp. We bevonden ons in een prachtige omgeving tussen berg en zee, met een adembenemend uitzicht. Helaas was de goedkope jeugdherberg waar we verbleven met uitsterven bedreigd; wij waren de laatste groep die er verbleef.

Op verzoek van de leerlingen bezochten we Chester in plaats van Conwy of Liverpool. Chester is een ommuurde stad met een rijke culturele geschiedenis. We kregen een rondleiding van gids meneer Debroyer, die ons fascinerende weetjes vertelde over de historische strijd tussen de Welshmen en de Engelsen. We zagen onder andere een Romeins amfitheater dat tussen de fundamenten van de stad was opgegraven. De stadswallen en de gratis uitleg in de kerk, versierd door een betaalde gids, waren een leuke bonus.

We genoten van een live concert van Joe Palin op Chester Cross. De leerlingen kregen wat vrije tijd om de stad zelf te verkennen. Na deze avontuurlijke dag keerden we terug naar ons verblijf, waar we uitkeken naar een heerlijke paella, bereid volgens het familierecept van een van onze Spaanstalige leerlingen.

Een uitdagende teambuilding op een geheime locatie stond op het programma, waarvan de leerlingen nog niets wisten. Het beloofde weer een spannende dag te worden!

Categories: Nieuws