Vandaag, 15 maart 2024, is het tijd voor Bednet Pyjamadag. Op deze dag brengen we een eerbetoon aan alle zieke leerlingen die les volgen via Bednet, en benadrukken we de waarde van deze online lesmethode.

Een van onze medeleerlingen, Salim van 2 SWB, is een voorbeeld van hoe Bednet het mogelijk maakt voor zieke leerlingen om toch les te kunnen volgen. Salim heeft een leveraandoening die het voor hem te zwaar maakt om voltijds op school aanwezig te zijn. Dankzij Bednet kan hij lessen volgen vanuit thuis, waardoor hij geen leerachterstand oploopt en zijn energie op een efficiënte manier kan gebruiken.

Naar aanleiding van deze dag spraken we kort met Salim. Hieronder vind je zijn verhaal.

Hoe lang maak je al gebruik van Bednet?

Tijdens mijn 5e en 6e leerjaar van het lager onderwijs kreeg ik volledige les vanuit huis. Door de coronapandemie was het niet veilig voor mij om naar school te gaan, omdat het risico op besmetting te groot was. Daarom heb ik toen dagelijks lessen gevolgd via Bednet. Nu, in het secundair onderwijs, kan ik enkele dagen per week naar school gaan en combineer ik dit met thuisonderwijs via Bednet.

Hoe ziet jouw lessenrooster er uit?

Ik ben vrijgesteld van bepaalde vakken, zoals lichamelijke opvoeding en godsdienst. Deze vakken hoef ik niet te volgen, aangezien ze te veel energie van me vereisen die ik beter kan besteden aan andere vakken of momenten van de dag. Mijn lessenrooster is aangepast aan mijn behoeften, waarbij ik sommige dagen van thuis uit les volg en andere dagen in de klas aanwezig ben. Om mijn energie te sparen, proberen ze het aantal klaswissels op de dagen dat ik op school ben tot een minimum te beperken. Normaal gesproken ronden mijn dagen af rond 14:00 uur, op dat moment word ik opgehaald en kan ik thuis wat uitrusten of eventuele resterende taken af te handelen.

Hoe moeten we ons les volgen via Bednet voorstellen?

Mensen hebben soms het idee dat ik vanuit bed les volg, maar dat is niet het geval. Eigenlijk is het vergelijkbaar met thuisonderwijs tijdens de coronaperiode. Ik zit gewoon aan mijn bureau met mijn Chromebook. Ik neem mijn Chromebook niet mee naar bed of naar het toilet, mocht iemand dat denken.

Wat als er problemen zijn met het systeem?

Bednet heeft een uitstekende helpdesk die ik kan contacteren als er zich problemen voordoen. Ze zijn altijd bereid om te helpen en eventuele technische problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Wat vind je zelf van de ‘Bednet’ organisatie?

Ik ben erg dankbaar dat een organisatie als Bednet bestaat. Dankzij hen kan ik naar school blijven gaan zonder frequent afwezig te zijn, waardoor ik geen achterstand opbouw en mijn schoolwerk goed kan bijhouden. Dankzij Bednet kan ik mijn energie spaarzaam gebruiken, waardoor ik nog energie overhoud voor leuke activiteiten. Zonder Bednet zou al mijn energie naar school gaan en zou er niets meer over zijn voor de rest van de dag.

En hoe verloopt de samenwerking met de leerkrachten?

Uitstekend, Mevrouw VanWaeyenbergh en Mevrouw Mennes houden regelmatig in de gaten hoe ik me voel en passen hun lessen, taken en toetsen daarop aan. Of ik me nu goed voel of ziek ben. Ik waardeer dit enorm en ben hen dankbaar hiervoor. Het gevoel begrepen te worden is erg waardevol en ook de andere leerkrachten tonen veel begrip.

Categories: Nieuws