De leerlingen van 5WTW gaan dit jaar op studiereis naar Engeland. Ze bezoeken daar onder andere de Joint European Torus, kortweg ‘JET’ genoemd, in Culham. Jet is ’s werelds grootste en meest geavanceerde kernfusie-experiment. Een bezoek aan dit onderzoekscentrum past dan ook perfect binnen hun studiegebied. Een ander hoogtepunt van de reis wordt het bezoek aan de stad Oxford met haar befaamde universiteit.

Om de kosten voor deze studiereis te drukken, organiseerden de leerlingen en hun begeleidende leerkrachten, Claudia Cleiren en Sebastiaan Debroyer, een restaurant voor alle leerkrachten van onze school. Op dinsdag 5 maart konden de leerkrachten aanschuiven in een versierde leraarskamer om te genieten van een door de leerlingen bereidde maaltijd. Nadien konden de tafelgasten aanschuiven aan een heus dessertenbuffet met nagerechten die de leerlingen thuis hadden voorbereid. Elk van de leerlingen had thuis -al dan niet met een beetje hulp van mama of papa- een dessert moeten voorbereiden. Om het aanbod gevarieerd te maken, overlegden ze wie welk dessert voor zijn rekening nam. Verder stonden de leerlingen zelf in voor de organisatie, de versiering van het restaurant, de affiche, de bereiding van het hoofdmaal, de kassa, de bediening, de afwas én de opruim. Het werd niet alleen een smakelijke dag maar ook een leerrijk moment voor het hele team. De enthousiaste reacties van aanwezige collega’s bevestigden dat het een topetentje was! Ook hun begeleidende leerkrachten waren enorm trots op het harde werk van hun leerlingen! 

Categories: Nieuws