Een vleugje voetbal, een dosis passie en een flinke portie motivatie; dat is de mix die onze school en AntwerpFirst hebben gemaakt om jongeren te inspireren en te ondersteunen. In een niet-zo-traditionele aanpak slaan we de handen in elkaar om niet alleen op het veld, maar ook in de klas een verschil te maken.

Vzw SODA+ speelt een cruciale rol in dit proces door scholen te helpen bij het motiveren van leerlingen. Het SODA-attest beloont leerlingen met een positieve attitude, waarbij de focus ligt op stiptheid, orde, discipline en attitude. Dit schooljaar is onze school een van de deelnemende scholen aan het project.

AntwerpFirst heeft een unieke aanpak om leerlingen te stimuleren hun SODA-attest te behalen. Door spelers zoals Mandela Keita en Kobe Corbanie te betrekken als gezichten van het project, wordt een brug geslagen tussen de wereld van het voetbal en het onderwijs. Maandelijks worden zes leerlingen geselecteerd die uitblinken in de vaardigheden die het SODA-attest vertegenwoordigen of vanwege hun groeiende inzet om deze waarden na te streven. Deze leerlingen krijgen de kans om een thuiswedstrijd van Royal Antwerp FC bij te wonen in de business seats, gevolgd door een meet and greet met de spelers.

Op maandag 19/02 brachten Mandela Keita en Kobe Corbanie een bezoek aan onze school. Tijdens een Q&A kregen de leerlingen de kans om vragen te stellen aan de spelers, waarbij de focus lag op hun persoonlijke ervaringen als (professionele) voetballers en de balans tussen school en topsport. Het was een inspirerende middag waarbij de leerlingen de spelers ook eens buiten het voetbalveld leerden kennen. Zo ontdekten ze bijvoorbeeld dat Mandela Keita een passie heeft voor koken, terwijl Kobe Corbanie dankbaarheid uitte voor zijn buurman die hem altijd naar voetbaltraining bracht.

Leerlingen in afwachting op de komst van Mandela Keita en Kobe Corbanie.

Op eigen initiatief hebben twee leerlingen van de mechanica-afdeling, Bert van der Aa en Steve Peeters, een speciaal aandenken gemaakt voor de spelers. Deze mochten ze persoonlijk overhandigen op het einde van de voorstelling.

In lijn met de inspirerende slogan ’teamwork makes the dream work’, benadrukt het project de kracht van samenwerking en gemeenschapszin. Door de handen ineen te slaan en samen te werken, streven AntwerpFirst en Don Bosco Hoboken ernaar om de dromen van jongeren waar te maken en hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. De slogan fungeert als een leidraad voor het project, waarbij teamwork wordt gezien als de sleutel tot het verwezenlijken van succes, zowel op het veld als daarbuiten.

Categories: Nieuws