De herfsttocht is naar goede gewoonte het uitgelezen moment om met je klassen op pad te gaan en de band te versterken. Voor 4WTW, 4WBI, 4WBO en 5WTW werd het een échte tocht. We wandelden vanuit Boom met de hele groep naar de Hazewinkel in Willebroek, een watersportbaan met een omtrek van 5 km, voor een sportieve uitdaging: kajakken. Na de lunch kregen we van de begeleider de nodige uitleg. Hoe neem je zo’n peddel eigenlijk op de juiste manier vast? En hoe kruip je in de boot zonder om te kantelen? Gelukkig wisten de begeleidende leerkrachten -Claudia Cleiren, Sebastiaan Debroyer en Stefanie Salden- al een en ander af over de juiste techniek, en konden ze de leerlingen mee wegwijs maken in de sport.

We trokken het water op en verdeelden de groep in zekere en minder zekere kajakkers. En toen… begon het te stortregenen. Gelukkig kon ons dat niet deren en vaarden we moedig de plas rond. Voor sommige leerlingen was het een echte overwinning om de Hazewinkel rond te geraken, anderen ontdekten een nieuwe hobby om uit te oefenen. Na de kajakinitiatie en een welverdiende suikerwafel, wandelden we weer met z’n allen naar Boom om moe maar voldaan de bus naar school te nemen.

Categories: Nieuws