Sinds vorig jaar wordt ons team versterkt door Benoit Lannoo. Benoit solliciteerde voor de positie leerkracht Frans, maar toen de directeur op zijn cv las dat hij een kerkhistoricus is, geeft hij vandaag godsdienst in de derde graad.

En net als de persoon in de vorige post, heeft ook Benoit min of meer verborgen talenten. Zo kan je regelmatig bijdragen van hem lezen in Kerknet en Tertio, twee christelijke opiniebladen.

Naar aanleiding van Pinksteren schreef Benoit een artikel over hoe het is om bij ons godsdienst te mogen geven. Het is een ‘geestig’ artikel, ‘geestig’ zowel in de betekenis spiritueel als vermakelijk.

Vooral deze passage van vragende leerlingen is ons bijgebleven:

“‘Bent u gelovig, mijnheer?’ Het is de eerste vraag van de leerlingen voor elke leerkracht godsdienst. Mijn antwoord dat dit ‘van de dagen afhangt’ en dat ik ‘soms twijfel’, maar dat ‘geloven een keuze is die ik elke dag probeer te maken’, dat mijn geloof ‘niet rationeel te verklaren’ is, maar wellicht een ‘gave Gods’, dat alles gaat in eerste instantie over hun hoofden heen. Mijn antwoord staat haaks op hun eigen ervaring: gelovig ben je of je bent het niet.”

Benoit Lannoo

De rest van de tekst leest u hier verder.

Categories: Nieuws