Dat er tijden zijn van komen en tijden van gaan is een constante in het leven.

Vorige week namen wij afscheid van collega Dirk Boschmans met een verrassingsfeest. De leerkrachten van de derde graad en de directie namen met geëmotioneerd eerbetoon afscheid van deze rots in de branding.

Er werd voor de gelegenheid, en zonder het medeweten van de gevierde, een extra magazine van de ‘Samen’ gemaakt, een magazine dat lange tijd diende om leerkrachten, leerlingen, vrienden en sympathisanten op de hoogte te houden van alles wat leeft op onze school.

Het themanummer werd vormgegeven door collega-kunstenaar Wouter Tacq die ook tekende voor de cartoon. De teksten waren vaak van de hand van collega-woordenaar Wim Dox. Het magazine droeg de ondertitel: ‘al dank voor een correcte aanwezigheid.’

Met die gevleugelde woorden sloot Dirk altijd zijn mails af als het ging om assistenties. Alvorens u een klachtenbrief stuurt met de boodschap: ‘het meervoud van het woord ‘assistentie’ is geen correct Nederlands’, wacht even, wij zijn ons daarvan bewust, maar zo noemen wij het ding nu eenmaal.

Een assistentie is een moment waarop je bij de leerlingen aanwezig bent. Of het nu is op de speelplaats, in de fietsenkelder of als toezicht tijdens de examens, als leerkracht ben je er om de leerlingen te helpen.

Van die assistenties heeft Dirk er heel veel mogen regelen en zijn wiskundig brein hielp hem die taak bijna altijd tot een goed einde te brengen. Hij zal dat nog doen tot september, maar dan?

Wie doet dit volgend jaar?

DE TEKST LOOPT NA DE FOTO’S DOOR

Dat weten we nog niet maar we danken hem of haar alvast bij een correcte aanwezigheid.

Want als leerkrachten tijdens hun assistentie leerlingen helpen, op dezelfde manier hielp Dirk leerkrachten tijdens zijn assistentie.

En jou Dirk, wensen we al het goede.

Categories: Nieuws