Op onze opendeurdag zien wij tientallen projecten van leerlingen: houten constructies, sanitaire installaties, metselbouwwerken, ingenieurswerken en chemische experimenten, het passeert allemaal de revue.

De tweeling die graag alles wil weten.

Bij een opstelling blijven wij wat langer staan. Dat is de stand van Joren Cuppens en zijn tweelingbroer Lennert, een enthousiast team dat met veel geestdrift al hun onderzoekingen en uitvindingen uit de doeken doet.

Tweelingen hebben vaak een speciale band met elkaar, en als ze beiden een passie voor leren delen, kan dit leiden tot buitengewone prestaties. Zo’n tweeling zijn Joren en Lennert, twee leerlingen van 3WTW, die elke dag met veel enthousiasme naar school komen om te leren.

Thuis

Joren en Lennert zijn opgegroeid in een gezin waar lezen en leren hoog in het vaandel staan. Hun ouders stimuleren hen om hun interesses te ontwikkelen en moedigen hen aan om te experimenteren en vragen te stellen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de tweeling een grote nieuwsgierigheid hebben en graag nieuwe dingen willen ontdekken.

Op school

Op school zijn Lennert en Joren altijd de eerste die hun hand opsteken als er een vraag gesteld wordt. Ze vinden het heerlijk om te leren over wetenschap, engineering en wiskunde. Ze zijn zo leergierig dat hun leraren soms moeite hebben om hun vragen te beantwoorden.

Maar niet alleen op school zijn Lennert en Joren bezig met leren. Thuis kijken ze vaak documentaires en educatieve video’s. Ze experimenteren en onderzoeken allerlei fysische verschijnselen. Ze praten vaak over wat ze hebben geleerd en dagen elkaar uit om verder te denken en nieuwe dingen te ontdekken.

Hun klasgenoten vinden het soms wat vervelend dat Joren en Lennert altijd alles weten en zo enthousiast zijn over school. Maar de tweeling laat zich daar niet door ontmoedigen. Ze zien school als een geweldige kans om te leren en nieuwe dingen te ontdekken. Ze weten dat leren hen zal helpen om hun dromen te verwezenlijken en hun toekomst vorm te geven.

Een voorbeeld

Joren en Lennert zijn een voorbeeld voor hun klasgenoten en voor iedereen die op zoek is naar kennis en persoonlijke groei. Ze laten zien dat leren niet saai hoeft te zijn en dat het een avontuur kan zijn dat je leven kan verrijken. Hun passie voor leren zal hen zeker ver brengen in het leven.

Dank aan collega Davy Schuer voor het interview met de jongens.

Veel succes Joren en Lennert.

Categories: Nieuws