Als speler word je zelf bal. Trap dan maar eens tegen een bal. Je ziet ‘m niet eens :).

Wij van Don Bosco Hoboken, in groot Antwerpen en daarbuiten bekend voor onze uitstekende opleidingen, besteden ook graag aandacht aan de lichamelijke conditie van onze leerlingen.

U kent de boutade. Een gezonde geest? In een gezond lichaam, uiteraard.

Sportdagen

Vlot het een beetje, jongens?

Minstens twee maal per week krijgt een Vlaamse jongere op de middelbare school sport aangeboden.

En een keer per jaar is het sportdag.

Die dagen zijn volop aan de gang.

Vorige week reeds kregen wij een berichtje van collega Benoit die ons de sportactiviteiten van een van zijn klassen wilde tonen: bubbelbal.

Een wonderlijk spel is dat dames en heren, waarin de deelnemer van top tot teen zelf bal is. Als bal moet hij dan op de bal trappen, dat lijkt ons moeilijker dan u denkt.

Ook collega Els van Erp ging met haar leerlingen op sportdag. We tonen u het mooie sfeerbeeld van de klas bij een vlottenrace. U zou zich vergissen mocht u denken dat dat het enige was wat die ploeg deed.

Collega van Erp kon ons daarover het volgende vertellen:

‘Er was een waaier aan activiteiten: teambuilding, paratocht, vlottenrace, klimparcours, BMX’en, en ‘archery tag’.
‘Bij de vlottenrace waren er helaas wat natte schoenen en kledij, maar dat mocht de pret niet drukken. Meneer Schuer toonde zich een ware BMX’er, met een mooie recordtijd op het parcours. Bij de paratocht viel de energie soms wat weg, maar uiteindelijk geraakte iedereen uit het bos.’

Els van Erp

Fons Deckers

Fons Deckers tijdens de rust.

Tegelijkertijd liepen wij van de redactie collega Piet Minnaert tegen het lijf die ons op de hoogte stelde dat onze leerling Fons Deckers van 6IW goed aan het scoren is bij het wielrennen. Wij probeerden de jongeman voor een interview te pakken te krijgen maar dat is ons vooralsnog niet gelukt. U houdt dat tegoed.

Joppe Wolters

Met Joppe Wolters konden we wel een gesprekje voeren

Joppe Wolters. U ziet hoe groot hij is. Hij past niet onder onze deuren.

Die grote jongeman (langer dan twee meter) speelt op dit moment bij Oxavo BVC en gaat volgend jaar voor Brabo Antwerp spelen. Dat wil zeggen, in de nationale competitie dames en heren, in de eerste klasse. Verder wilde hij nog kwijt:

‘In de zomer speel ik ook voor de nationale ploeg. We zijn vorige zomer gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap door op het Europees kampioenschap in de top 6 te eindigen. Ik ben 208 centimeter lang.’

Joppe Wolters

Twee meter en acht dus. Dat levert vast meer na- dan voordelen op, maar in de sport is dat zeker een voordeel. Op de foto ziet u hoe Joppe zich voor elke deur hier op school moet bukken. Hij zal zijn hoofd wel al eens gestoten hebben.

Yorben Beerlandt

250 Kilometer? Faut le faire.

Over Yorben Beerlandt kunnen wij u twee dingen vertellen. Ten eerste is hij oud-leerling van deze school. Ten tweede loopt hij momenteel de ultra-zware Marathon des sables, de marathon van het zand dus, en daarmee wil hij zeggen dat hij dwars door de woestijn aan het lopen is.

Op zijn Instagram lezen we:

‘Het begon tien jaar geleden op de Antwerp 10 Miles. Daar kreeg ik de passie voor het lopen . Nu tien jaar later start ik op zaterdag 23 april aan de Marathon des sables, een looptocht van 250 km door de Marokkaanse Sahara.’

Yorben Beerlandt

Op 1 mei komt Yorben aan.

Categories: Nieuws