Net voor de paasvakantie bereikten ons nog enkele eindproeven die te mooi zijn om niet even voor te stellen.

Mil Wouters

Zo brengt Mil Wouters op de opendeurdag de krachtmetingsmachine.

‘Voor mijn eindproef bouw ik een machine die test hoeveel kracht je hebt in je biceps en triceps,’ laat hij onze redactie weten.

Mil Wouters

‘Hiervoor maak ik gebruik van een industriële weegschaal die seriële waarden inleest in een arduino en bewerkingen uitvoert. Ik maak ook berekeningen met betrekking tot de sterkteleer van materialen.’

Cool project Mil.

Team S.S.P.R.I.N.G.

Joppe Wolters van 6IW stuurde een mail met het project van zijn Team S.S.P.R.I.N.G. dat klaarstaat om de wereld te veroveren met hun springende robots.

De springende robot van Joppe Wolters, Yannis Loyen, Gijs Vandenberghe en Casper Schramme

‘Wij zijn ervan overtuigd dat springen een zeer interessante manier is om voort te bewegen over moeilijk terrein en voor het verkennen van afgelegen gebieden.’

Joppe

Het doel van hun eindproef is om het concept van springende robots te onderzoeken en een prototype van een springende MARS-rover te ontwikkelen waarin ze hun opgedane informatie verwerken. Uit hun prototypes hebben ze onder andere geleerd dat gewicht een veel grotere invloed heeft op de hoogte van de sprong dan ze aanvankelijk dachten.

Het team haalde de inspiratie uit de natuur, ze baseren zich vooral op de sprinkhaan, een welgekende springer in het dierenrijk.

Het team bestaat uit Joppe Wolters, Yannis Loyen, Gijs Vandenberghe en Casper Schramme.

Succes ermee, jongens.

Categories: Nieuws