Hugo Duhoux, Koen Puimège, Paul Minnebach, Karel Block en Luc Gorrebeeck verwenden met soep en een appel.

Sinds zo lang wij ons kunnen herinneren is er elke laatste vrijdag voor de paasvakantie een lange wandeling met de leerlingen, de vastenvoettocht.

Het is de eerste keer dat die niet doorging. Het weer gooide roet in het eten. De weergoden waren ons ongunstig gezind. Noem een cliché en het was van toepassing op deze ochtend.

Waar er gisteren regenbuien waren en af en toe een opklaring met zon, daarom niet breed maar toch met zon, daar was er vandaag enkel regen. Een lange gestage plensbui.

Dus kwam om vijf over zeven een mail binnen met de boodschap dat de tocht helaas niet doorging.

Voor sommigen zal die mail verlossend geweest zijn, anderen betreurden hem. Die waren liever vertrokken want de vastenvoettocht is een moment waarop leerlingen onderling, en leerkrachten met leerlingen, hun band met elkaar kunnen versterken. Niks beter om een vriendschap te testen dan samen op reisgaan, en zo’n vastenvoettocht voelt toch altijd als een mini-reis.

Weerbestendig voor het goede doel

Dries, Merijn en een aantal leerlingen die ‘niet van suiker gemaakt zijn’, op wandel voor het goede doel. Het weer, dat trotseerden zij gewoon.

Dries en Merijn en een groep weerbestendige leerlingen waaronder Bram en Yarle gingen toch op stap. Ze hadden 42 kilometer voor de boeg en moesten wel vertrekken want ze wandelden voor een goed doel waarvoor ze al meer dan achthonderd euro in het schuifje hadden gebracht.

Verwennerij met tomatensoep en appel

Als een club van gepensioneerde leerkrachten belooft om de wandelaars bij aankomst in de school te verwennen, dan komen zij die belofte ook na. Toen zij deze ochtend het bericht kregen dat de tocht niet doorging, stond hun besluit snel vast. ‘Wij hebben die soep toch gemaakt,’ hoorden wij oud-collega Koen Puimège zeggen, ‘wij gaan die gewoon aanbieden aan wie er is.’ Wij kunnen u zeggen, dames en heren, dat het een heerlijke tomatensoep was en ook de appel heeft ons gesmaakt. Dank jullie wel Hugo Duhoux, Koen Puimège, Paul Minnebach, Karel Block en Luc Gorrebeeck.

Wat met de planten?

Breng die planten in veiligheid!

Als mensen met vakantie gaan, houden de planten hun hart vast. Wie verzorgt ons? Wie zal ons water geven? Wat zal het eenzaam zijn zonder dat menselijk gebrom. Collega Wim Dox, een man gekend voor zijn hart voor planten en zijn luisterend oor voor hun noden, brengt hen alvast voor de paasvakantie naar een veilige omgeving. Zijn gebrom en dat van de leerlingen zal hij  hen niet kunnen geven, aan water zal het hen echter niet ontbreken.

Zalig Pasen

Rest ons nog, dames en heren, jongens en meisjes, u een heerlijke paasvakantie toe te wensen. Wij willen graag nog even in herinnering brengen wie de aanleiding is voor deze heuglijke herbronvakantie. Met Pasen gedenken wij Jezus die rond deze tijd uit de dood is opgestaan, meer precies op de zondag na zijn kruisiging. Er valt nog heel wat meer over deze periode te vertellen maar laat ons het bij dit voornaamste feit houden en u gewoon een heel prettige twee weken wensen. Zoek uw naasten op, verwen uzelf, ontspan, vier de lente en maak u klaar voor de zomer, hij komt er sneller aan dan u denkt.

Een zalig Pasen wensen wij u.

Grote groet

Uw webmaster

Categories: Nieuws