Lyam verrast met multibord

Dames en heren, mag ik u voorstellen aan Lyam Peeters? Hij zit in drie technisch bouw en is een leerling van Koen Van Weert. Wij kruisten deze goedlachse jongeman deze week in de gangen en wij waren nieuwsgierig naar wat hij in zijn handen droeg.

‘Een multibord’, zei  hij. ‘Bovenaan krijt en onderaan ijzer.’

‘Om wat mee te doen?’

‘Je kan het in de keuken hangen, om er berichten op te schrijven. Of met magneten iets ophangen.’

‘Ah, juist ja, nu zie ik het ook,’ knikten wij en wij vroegen aan Lyam of hij met zijn multibord op de foto wilde. Dat wilde hij. Goed gedaan Lyam!

Liedjes voor het goede doel

Van 9 tot 17 maart schallen vrolijke tonen over de speelplaats. De beste dj’s van onze school en omstreken breien op verzoek plaatjes aan elkaar. Dj Vinylah, Dj Woody en DJ Hero-Ine staan voor u klaar om uw verzoeknummers te spelen. Voor één euro per plaatje kan u de benen losschudden op uw favoriete tune. Op de foto Ine Nele, aka Dj Hero-Ine. De opbrengst gaat naar Via Don Bosco.

Dakwerkers verzekerd van job

Dit is ook een heel cool bericht. Blijkbaar is er in ons land een heel groot tekort aan dakwerkers en dan is het wel handig dat wij een van de weinige scholen zijn waar de opleiding ‘dakwerken’ ingericht wordt. Deze fijne ‘gasten’ mogen zich alvast verzekerd van een job voelen. Nog van dat.

“Ik verwacht minstens vier jobaanbiedingen in mijn mailbox” titelde HLN afgelopen week. Deze 8 leerlingen studeren voor dakwerker, een met uitsterven bedreigd beroep.’

Lees er meer over op de site van HLN.

Fietsavonturier en Don Bosco leerkracht onderbreekt zijn avontuur

Jonathan was op onze school om over zijn fantastisch fietsavontuur te vertellen. Hij fietst voor het goede doel van Alaska naar Patagonië en hield een tussenstop in ons land om zijn paspoort te vernieuwen. Altijd vrolijk, onze Jonathan, en met zijn ‘drive’ wist hij tijdens zijn presentatie verschillende leerlingen te enthousiasmeren hun droom achterna te gaan …

Categories: Nieuws