Op 10 november maakten de jongeren van magazijn en logistiek een leerrijke uitstap naar een logistieke beurs in Nederland. Gedurende deze dag namen zij deel aan verschillende interessante logistieke workshops.
Deze uitstap kadert in het samenwerkingsverband GHLOBO waarvan Don Bosco Hoboken en de campus Wilrijk deel uitmaakt.

GHLOBO staat voor Grensoverstijgende Hybride Leeromgevingen in het Beroepsgericht Onderwijs en is een samenwerkingsverband tussen de Stad Antwerpen, Karel de Grote Hogeschool en Curio in Nederland. GHLOBO zet sterk in op hybride leeromgevingen en wil dit afstemmen op onderwijs en de beroepspraktijk. 

De leerlingen
maakten a.d.h.v. logistieke workshops in kleine groepjes de hele dag kennis met verschillende takken uit de logistieke sector. Zo konden zij met een elektropallettruck een vrachtwagen lossen, d.m.v. een VR-Bril de haven waarnemen of met een simulator een eerst ervaring met de heftruck opdoen. Tevens hebben we gezien hoe er bij Gefco tewerk wordt gegaan bij het transport en de opslag van honderden spiksplinternieuwe auto’s. 

Zowel onze leerlingen, onze leerkrachten, de bedrijven als de mensen van Curio waren erg enthousiast over deze interessante en vooral leerrijke uitstap. Een welgemeende dankjewel aan diegene die deze dag mogelijk gemaakt hebben!
Wat is een Hybride Leeromgeving?