Acht weken zitten erop.

Acht volle schoolweken waren dat.

Elkaar leren kennen

Het is de langste periode dat de leerlingen onafgebroken les krijgen.

Geen feestdagen in september en oktober. De leerlingen kringen elke dag les. Al dan niet met de hulp van invoelboeken die begin dit schooljaar zo onder vuur kwamen te liggen.

Zo’n lange periode les is vermoeiend maar nuttig. De leerkrachten kunnen hun tijd nemen om de leerlingen echt te leren kennen. Dat gaat verder dan hun naam alleen. Waar zijn ze goed in? Wat kunnen ze minder? Waar moet er geremedieerd worden?

Ook de leerlingen hebben die tijd nodig. Wat vraagt de leerkracht? Waarom vindt hij belangrijk? Wat vindt zij niet leuk? Waar moeten wij op letten? Wat kunnen we hier leren?

Die periode van wederzijds besnuffelen levert een eerste evaluatie op. Het eerste rapport. Dat werd aan de ouders overhandigd op een dag dat er een mooie regenboog boven de daken van onze school verscheen.

Een weekje vakantie

Binnen een week komen onze leerlingen weer terug. Ze zullen na het belsignaal weer in rijen op de speelplaats staan. In de eerste graad zijn de rijen rechter en hechter, in de tweede en derde graad iets losser en vager. Maar ze staan er wel. Wachtend op hun leerkrachten die hen vijftig minuten lang ter lering en ter vermaak zullen lesgeven. Want zo gaat dat.

Tevreden? Vertel het voort …

Uw webmaster heeft er vorige week zijn werk van gemaakt de recensies op Google te beantwoorden. Daar zaten hele mooie bij zoals die in bijlage. Heb jij ook mooie herinneringen aan onze school? Als leerling of als ouder? Deel het online, Google ons, vind ons en zeg iets aardigs. Of om  het in TikTok-termen te zeggen: geef ons een shout-out.

Wij wensen jullie een fijne herfstvakantie.

Categories: Nieuws