Een mooie week was dit. Er was wel wat regen, maar de ochtenden hadden iets sfeervol herfstig en naarmate de week vorderde, kregen we steeds meer zonnige momenten.

Een mooie schenking

Vorige week schonk BMW Meeusen in samenwerking met BMW België een gloednieuwe BMW F 990 R motor aan onze afdeling fietsen en motoren

Op de foto kan je zien hoe onze leerlingen van het zevende specialisatiejaar hem gebruiken voor diagnosetechnieken, foutopsporing, schemalezen en netwerktechnologie.

Veldloop te Mol

Onze leerlingen gingen veldlopen in Mol, bij het mooie Zilvermeer. Die loop werd georganiseerd door MOEV, vroeger gekend als Stichting Vlaamse Schoolsport. Het is een organisatie die scholen aan het bewegen wil krijgen. Sport dus, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Baharou haalde het podium in het Provinciaal Kampioenschap Veldloop voor leerlingen van het secundair onderwijs.

Dag van de jeugdbeweging

Elk jaar viert onze school de dag van de jeugdbeweging. Alle leerlingen die actief zijn in een jeugdbeweging, als lid of als leider, of ze nu bij  Chiro, Scouts, Habbekrats, Jaanimo of Kras zitten, komen die dag in uniform naar school. Ook enkele collega’s lieten zich niet onbetuigd.

Het laptopproject

Idris van 4TEM: ‘Ik ben heel blij met mijn laptop.’

Uw webmaster ziet vandaag een leerling op de speelplaats met een laptop. ‘Ben je er blij mee?,’ vraagt hij van ver. De leerling lacht breed en antwoordt volmondig ja:

‘Hoe zou u zelf zijn, meneer, een gratis computer.’

‘Helemaal gratis?’

‘Ja helemaal, alleen 75 euro waarborg.’

Tja, daar zouden wij geen nee tegen zeggen.

Werken door de bouwafdeling

Een truck op de speelplaats?

De werken op onze school gaan onverdroten verder. De vroegere refter begint er steeds leger uit te zien en op de speelplaats stond deze week een gigantische vrachtwagen. Die leverde twintig zakken. ‘Big boys’ noem je die. Er zaten kiezels in om beton te maken dat moet dienen om de perken van de bomen die de speelplaats omringen, te versterken. De spoorwegbielzen die dat vroeger deden, waren dringend aan vervanging toe.

Een afscheid

In de eerste graad namen wij afscheid van Mark, een emotioneel afscheid was dat. En in de derde graad verlaat mevrouw Lieve ons volgende week. Wij zullen hen missen.

Categories: Nieuws