‘Ik zweer, ik hou van deze school’

Die woorden hoorden wij uit de mond van een van de twee leerlingen op de foto. Wij vroegen hem of wij zijn uitspraak mochten citeren en toen antwoordden zij, ‘geen probleem meneer’. Maar toen wij vroegen of zij ook met gezicht, naam en toenaam wilden verschijnen op onze pagina’s, sloegen zij beleefd doch beslist ons aanbod af.

Het ‘ik hou van deze school’ dat wij hoorden deed ons veel plezier. Voor leerkrachten mag lesgeven dan wel broodwinning zijn, een bullshit job hebben zij zeker niet en het mag dan wel als een cliché klinken, de week van een leerkracht is pas echt geslaagd als hij de liefde van de leerlingen heeft kunnen voelen.

Vorige week moest onze school wegens heirkracht de deuren een dagje sluiten, de watermaatschappij had voor een dag de waterkraan dichtgedraaid. Het ene werk belette het andere. Maar ook bij ons in school gonst het van de activiteit. De leerlingen van 5BR werkten aan de borders van de speelplaats, daar waar de bomen de scheidingslijn tussen de stenen en het voetbalplein vormen; de heer Corluy legde aan zijn leerlingen de werking van de rioleringen uit; de houtafdeling laadden hun kasten in om Don Bosco Wijnegem mee uit te rusten; bij de fietsen- en motorenafdeling werd goedkeurend gesproken over de elektrische motor die geleverd werd door BMW België; op het dak van onze school maakten weer andere leerlingen van de bouwafdeling de schouwen klaar voor de afdaling van Sinterklaas in december en in de keuken waren mevrouw Rijbels en mevrouw Van Acker druk in de weer met het klaarzetten van de tafel voor de kaas- en wijnavond.

Vele gebeurtenissen en nog meer activiteiten, het kenmerk van onze school.

Volgende week beginnen de bedrijfsbezoeken en gaan de leerlingen van ICT op bezoek bij de gepensioneerden in het woonzorgcentrum om te helpen bij computer- en GSM-probleempjes.

Wij houden u op de hoogte.

Categories: Nieuws