Afgelopen vrijdag was onze school verdacht stil. Leeg ook. Er viel geen leerling te bespeuren en naar leerkrachten moest je ook al niet zoeken.

Een muisstille school afgelopen vrijdag.

Dat zat zo. Wij waren op herfsttocht. Leerkrachten namen hun leerlingen op sleeptouw. Sommigen gingen wandelen, andere fietsen, anderen dan weer deden een stadstocht.

De herfsttocht is een soort van teambuilding en je doet het met je eigen klas. Titularissen overleggen met de leerlingen en dan begint de tocht. Het weer was prachtig.

Herfsttocht 4AFED in de Hobokense polders

Dit jaar geen chique activiteiten zoals bezoeken aan een waterpretparken, de prijs werd namelijk onder de tien euro gehouden.

Sommige tochten waren kostten zelfs helemaal niets. Helemaal leuk. De beste dingen des levens zijn immers gratis, niet? Die mooie zonsondergang, de glimlach op het gezicht van dat kind, een zwoele zomeravond. Gratis. En toch onbetaalbaar.

Lennert, Rob, Jonas, Arda, Milan, Freya, Gerrit, Ruben en Jorre.

Afgelopen week was week van de sport. Deze fijne leerlingen (toppers zegt men mij, heet dat op TikTok), kregen een shout out via een poster op de speelplaats. Ze verdienen ook hier een plaatsje, niet?

We nemen afscheid van Ludo De Bie

Droef nieuws was er helaas ook deze week. Oud-collega Ludo De Bie, jarenlang praktijkleerkracht in de eerste graad, overleed.

Onze gedachten gaan naar hem en zijn naasten.

Categories: Nieuws