Komen en gaan

Ex-collega Gwenny Vermote.

Op een grote school is het een komen en gaan. Op het einde van het jaar gaan er altijd leerkrachten met pensioen. Bovendien gebeurt het wel eens dat iemand van loopbaan verandert en andere oorden opzoekt (vaak komen die terug :)). Zo zagen wij dit jaar collega Gwenny Vermote vertrekken. Met lede ogen. Hoewel zij onvervangbaar is, staat collega Lars nu voor haar klassen.

Nieuwe collega Kristof.

Nog een nieuwe kracht is Kristof. Uw webmaster kwam hem tegen toen hij onderweg was met nieuwe cursussen in een zware draagtas en sprak hem aan. Hij geeft les bij de afdeling elektriciteit. Vroeger bouwde hij containerdorpen. Overal ter wereld. Maar echt overal. Tot in Dubai toe. Iemand met veel ervaring, dus. Zo zien wij ze graag komen. Kristof startte hier vorig jaar in februari, dus zo heel nieuw is hij niet. Echte nieuwkomers zijn er ook, die zijn met zo’n twintigtal. Dat eerste jaar is ontzettend hard werken, dat weten wij uit ervaring.

Voormalig directeur en nieuwe directeur tijdens het Don Bosco café.

Gelukkig waren de nieuwe en voormalige directeur op het Don Bosco café om hen te begroeten en welkom te heten.

Sport

Volgende week staat bij ons alles in het teken van sport. Het LO-team organiseert die week allerlei sportactiviteiten tijdens de middagpauze. Plaats van afspraak : grasveld voor de sporthal. Woensdag 28 september is de dag van de sportclub. Leerlingen mogen dan in de outfit van hun sportclub naar school komen. Er komt ook een Belgische topsporter een demonstratie geven van haar kunnen in het speerwerpen. We filmen dat voor u, beloofd.

Volgende week: alles in het teken van sport.

En oh, ja, wij zijn op zoek naar leerlingen die op topniveau aan sport doen. Wij willen hen graag in de kijker zetten. Je hoeft het sportstatuut niet te hebben, gewoon uitblinken in de sport die de jouwe is, volstaat. Neem gerust contact met ons op.

Het nieuwe sportrek.

Theater

Het jaar is nog maar begonnen of men ging in het kader van de lessen Nederlands al naar het theater. Dat ‘theater’ in kwestie was eigenlijk een hut op de terreinen van de Blikfabriek, dat cultuurcentrum op amper twee kilometer van onze school.

Frank Dierens in Outsider bij de Blikfabriek.

Waarom een hut? Die hut was ooit de plaats waar Theodore Kaczynski, bijnaam de Unabomber, zich bijna twintig jaar voor de FBI verborgen hield. Vanuit een schuilplaats in de verlaten bossen van Montana pleegde de man bomaanslagen met als doel de maatschappij terug te brengen naar tijden waar de Industriële Revolutie nog niet had plaatsgevonden. Het is hem niet gelukt.

Vakmannen en vakvrouwen

De wereld snakt naar vakmensen. Vandaag lezen wij in de krant dat je op een dakwerker twee jaar moet wachten. Gelukkig studeert er weer een partij af van onze school in juni. Die sterleerlingen hebben dan een heel schooljaar kunnen oefenen in een ruimte van maar liefst acht meter hoog waar je een heel huis in kan neerpoten. En dat doen we daar regelmatig.

Onze praktijkhal bouw. Acht meter hoog.

Net van de middelbare school af? U wil zich heroriënteren tot dakwerker? Neem contact met ons op. We hebben nog enkele plaatsen over. U wordt er prima begeleid.

Categories: Nieuws