Concentratieniveaus in het rood

De concentratie ging helemaal in het rood afgelopen week

Het einde van het schooljaar nadert, de examens worden afgelegd, dat is voor de leerlingen een spannende periode maar het geeft ook veel sfeer. Dat zenuwachtige van het voorbereiden op een examen, je kan dat met weinig anders vergelijken.

 ‘Wat zou hij/zij vragen?’; ‘hoe was uw examen?’ en ‘hij vroeg alles behalve dat en dat had ik net gestudeerd’.

Dat soort dingen hoorden we in de gangen afgelopen week. Enfin u kent dat wel, want u was ook ooit student. Ja toch?.

Bezoek uit Afrika

Wij kregen een tijdje geleden ook een delegatie bezoekers uit het Afrikaanse Togo. Via verschillende wegen kwam deze ploeg ambtenaren bij ons terecht. Via de echtgenote van een onderdirecteur en via een medewerker van de leerlingbegeleiding derde graad.

Herkennen trouwe F. C. De Kampioenen Amedeo Setodji, de vader van Jonathan Setodji ?

Het team uit Togo was nieuwsgierig naar onze typische Don Bosco-aanpak. Wij leidden hen rond. Het verrassende was dat de desbetreffende scholen in Togo weldegelijk over alle hardware beschikte. Apparatuur en computers hadden ze genoeg, alleen, het ontbrak hen aan leerkrachten en aan manieren om hun materiaal in de klas te laten renderen. Het toont nog maar eens het belang van de leerkracht als spilfiguur in de kennisoverdracht.

Ton Boone

Met een droef hart moeten wij u melden dat Ton Boone (1940-2022) overleed. De oudere leerkrachten herinneren hem als studiemeester van deze school, de iets jongeren weten dat hij de scholengemeenschap waartoe wij behoren hier vertegenwoordigde.

In memoriam Ton Boone

U vindt een artikel uit Don Bosco Vlaanderen dat op zijn loopbaan terugblikt.

Pensioenen

Er gingen mensen op pensioen. Die werden vrolijk gevierd. Er was een receptie. Er waren lekkere hapjes. Zoet, zout, een drankje. Er waren toespraken die allemaal lief en grappig waren, en een bijzonder grappig, die over collega Koen Puimège (broer van kleinkunstzanger Jan Puimège) door collega Dox.

We namen afscheid van Laurent, Yves, Kurt, Lode, Koen, Peter, Leen, Mark, Christel, Willy en Rudy.

De hoogtepunten uit de loopbaan en meest typische kenmerken van de vertrekkende leerkrachten werden opgesomd en verteld.

Geboortes

 

Op de receptie was er een collega met baby, in de familie van de poetsploeg is er een nieuwe baby en een andere collega stuurde ons een foto van een klein schattig babyvoetje met ziekenhuisbandje aan. Drie nieuwe leventjes vrolijkten de naaste omgeving van onze school op. Mooi is dat.

Grote groet van uw webmaster.

Categories: Nieuws