De juiste mensen aanwerven wordt voor bouwbedrijven steeds moeilijker. Daarom startte Artes Roegiers een jaar geleden met zijn Artes Academy, waar studenten en vakscholen worden uitgenodigd om meer voeling te krijgen met het leven op de werf. Zo leren studenten het bedrijf kennen, en wordt hun kennis over het beroep verruimd.

Uiteraard is onze school bij dit project betrokken. Kevin Immers, de technisch adviseur van onze bouwafdeling, was met onze jongens op bezoek bij de Artes Academy site in Kruibeke.

Zij volgden daar een opleiding systeembekisting en prefab beton.

De naam van dat project? Jobs in de Grote Verbinding. Het is een project waar diverse partners zoeken naar oplossingen om de bouwsector te promoten en de vele vacatures op te vullen. Uiteraard nemen wij daar graag aan deel.

Jobs in De Grote Verbinding wil bijdragen tot de bouw van een aantal grote projecten in Antwerpen, het rondmaken van de ring en de Oosterweelverbinding, bijvoorbeeld.

Meer lezen? Dat kan hier.

Wij geven u alvast enkele fotografische indrukken. Kijk eens hoe trots meneer Immers eruitziet. En hoe geïnteresseerd leerlingen. Met dat soort kranen en ander materiaal werk je immers niet elke dag.