Om leerlingen historisch besef bij te brengen, zijn bezoeken aan fysieke plaatsen een belangrijk hulpmiddel. In de loop van de derde graad komen de beide wereldoorlogen uitvoerig aan bod. In dat kader organiseert onze school elk jaar een tweedaagse uitstap naar de slagvelden en begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek.

Vijfdejaars Don Bosco Hoboken op de begraafplaats van Tyne Cot

De leerlingen bezoeken de begraafplaats van Tyne Cot, worden rondgeleid in het Memorial Museum Passchendaele en wonen de volstrekte unieke ‘Last post’ bij aan de Menenpoort in Ieper. Het filmpje van de ‘Last post’ kan u bekijken op onze instagrampagina.

Tijdens het bezoek van Lille moeten leerlingen hun kennis van het Frans in de praktijk brengen.

Omdat wij een STEM-school (Science, Technology, Engineering en Mathematics) zijn, geven wij onze leerlingen ook op deze reis een gezonde dosis techniek en wetenschap mee. Wij doen met een bezoek aan het AstroLAB IRIS in Palingbeek.

En zo komen alle aspecten van de lerende mens aan bod. Bovendien koppelen wij het leerrijke zoveel mogelijk aan het aangename. Zo leren de leerlingen elkaar én hun leerkrachten beter kennen op een manier die ze zich nog lang zullen heugen.

Categories: Campus HobokenNieuws