Het oude ritme neemt terug bezit van onze school. Er worden uitstappen gemaakt. Mondmaskers verdwenen. Leerlingen en leerkrachten kunnen terug hun gezichten tonen in de klas. Voorts hebben wij nog het nieuws dat volgt.

Collega Jonathan gaat dertigduizendkilometer fietsen

Wie de Gazet van Antwerpen doorbladerde, las dat collega Jonathan Van Nieulande zich klaarmaakt voor een wereldtocht per fiets.”

‘Education changes the world’: zo is dat.

“Leerkracht Don Bosco begint aan fietsavontuur van 30.000 km,” blokletterde de krant.

Jonathan (26) fietst vanaf mei van Alaska naar Patagonië. Hij steunt daarmee de Via Don Bosco organisatie. Hun slogan ‘Education changes the world’ toont hij trots op de foto.

4IW naar de Da Vinci expo

Mevrouw Vermote vergezelde 4IW naar de Da Vinci expo in de Waagnatie aan de Antwerpse Scheldekaaien.

Hoewel het gros van de belangstelling uitging naar de technische ontwerpen van Da Vinci, toonde deze leerling ook interesse voor de schilderijen van de grootmeester.

De expositie ‘Leonardo da Vinci – Kunstenaar – Uitvinder – Genie’ maakt het werk van Leonardo da Vinci tastbaar. Naast reproducties van Da Vinci’s beroemdste kunstwerken, bevat de expositie tientallen uit hout gereconstrueerde uitvindingen – die grotendeels tastbaar en te bedienen zijn.

‘Erg boeiend’ zeiden de leerlingen.

Die tastbaarheid en bedienbaarheid was natuurlijk een buitenkansje voor de ‘Don Bosco doeners en denkers’, onze uitvindertjes in spe. Voor de reproducties van de schilderijen hadden ze dan weer minder aandacht.

En toen wij dát hoorden, vroegen wij ons af of de werelden der alfa- en beta-wetenschappen dan toch gedoemd zijn gescheiden te blijven? Wij mogen hopen van niet en proberen alvast in onze algemene vakken de leerlingen ook op het culturele domein volledig beslagen de volwassenenwereld in te sturen.

Opendeurdag

Er is terug een opendeurdag. Een normale, zoals die bestond in pre-coronatijden. Hij zal doorgaan op zaterdag 23 april tussen tien uur ’s ochtends en vijf uur ’s avonds.

Vastenvoettocht

Ook de Vastenvoettocht gaat voor het eerst in twee jaar weer door. Op vrijdag 1 april is er opnieuw een vastenvoettocht, een lange wandeling waar de hele school aan deelneemt en die traditioneel de paasvakantie inluidt.

Categories: Campus Hoboken