Zonnige weken, vrolijke leerlingen

De week was zonnig en dat maakte de leerlingen vrolijk. We spotten er twee die extra vrolijk waren. Ymke en Abidin van 5TC lieten zich lachend op de speelplaats zien in hun witte labojassen.

Vrolijk duo

Examens en uitstappen

In de eerste en tweede graad is het bijna tijd voor examens. In de derde graad wordt nog volop verder lesgegeven en gestudeerd. Deze week is daar ook tijdgemaakt voor een tweedaagse tocht naar de wereldoorlogslagvelden in de Westhoek en een bezoek aan Lille waar de leerlingen van het vijfde en zesde hun Frans kunnen oefenen.

Ontspanning

Er was voor het eerst een Don Bosco Café in onze afdeling in Wilrijk waar de beide afdelingen met elkaar konden verbroederen. Bij de Don Bosco Cafés ontmoeten leerkrachten elkaar om bij te praten en te ontspannen.

Infomomenten en opendeurdagen

Er was afgelopen zaterdag een infodag waar wij meer bezoekers dan vorig jaar mochten ontvangen. Deze vorm van informatie verstrekken over onze school slaat dus goed aan. Geïnteresseerde ouders kregen een algemene inleiding over de school, gedetailleerde informatie over de eerste graad en een persoonlijke rondleiding langs de verschillende afdelingen door enthousiaste leerkrachten.

Ondertussen zijn wij volop bezig met het organiseren van de opendeurdag. Elke leerkracht krijgt binnenkort zijn taak: onthaal, rondleidingen, cafetaria, animatie, informeren, iedereen zal weten wat hem te doen staat op 23 april. De afgelopen twee jaar ging de opendeurdag niet door. Wij konden dus aan geïnteresseerden niet tonen hoe onze afdelingen eruit zien, noch hoe het er aan toe gaat. Maar extra jammer was het dat wij geen oud-leerlingen konden ontvangen. Zij zijn elk jaar een belangrijk onderdeel van ons publiek tijdens die dagen en wij hebben hen echt gemist. Wij ontvangen hen dit jaar niet alleen met open deuren, maar ook met open armen.

Vastenvoetentocht

Vrijdag 1 april is er opnieuw een vastenvoettocht, daarover brengen wij u nog fotografisch verslag.

Dakwerken bij de P-blok

Kraan om dak P-blok te herisoleren

Bij de praktijkblok, ook als P-blok gekend, zag de aandachtige observator vorige week een kraan verrijzen. Die kraan staat er om de nieuwe dakisolatie te kunnen aanbrengen. Bijzondere aandacht zal tijdens die werken worden besteed aan een juiste balans tussen isolatie en verluchting.

Leerkracht leidt senaatscolloquium

Benoit Lannoo spreekt de senaat toe

Voorts kunnen wij u nog melden dat onze collega Benoit Lannoo, die wij u al kort op onze instagrampagina voorstelden, zich vorige week liet opmerken in een colloquium van het FIDIF dat de titel ‘Never alone’ droeg. FIDIF staat voor Federale Interlevensbeschouwelijke Dialoog (FIDIF). Meer over dit colloquium, dat peilde naar de troost die spirituele ankerpunten tijdens de coronacrisis geboden hadden, leest u hier en hier.

Wie het volledige colloquium waar ook Stephanie D’Hose, prins Laurent, prinses Claire, de erkende erediensten en de georganiseerde vrijzinnigheid aanwezig waren, wil bekijken, kan dat hier doen.

Grote groet

Uw webmaster

Categories: Nieuws