Beste vrienden van Don Bosco Hoboken

Vanmorgen kregen we het droeve bericht dat onze zeer gewaarde collega geschiedenis, Annie Van Oostenryck, gisteravond is overleden.  Het nieuws kwam heel hard aan, zeker in de eerste graad, waar Annie jarenlang aan verbonden was.

We misten haar al even, maar nu is het voor altijd…

Toen wij dit bericht op de sociale media postten, stroomden de getuigenissen onmiddellijk binnen. Zo laat Tom Thijs via Facebook weten:

Telkens wanneer ik met onze zesdejaars op bezinning ging en er werd gesproken over hun ‘lievelingsleerkracht’ tijdens hun jaren op Don Bosco, dan viel de naam ‘Annie’ meteen. Ze leeft verder in de herinnering van velen. We zullen haar missen.

En mevrouw Leen Criel laat weten:

Annie was een topleerkracht en een zalige collega om mee samen te werken!

En mevrouw Sandy Van Wabeke liet zich in de leraarskamer ontvallen:

Als ik voorbij haar deur liep – mevrouw Oostenrycks deur stond tijdens het lesgeven altijd open – bleef ik onwillekeurig staan om te luisteren. Het maakte niet uit wat het onderwerp was, je kon niet anders dan aan haar deur halt te houden, zo smakelijk kon zij vertellen. De leerlingen hingen dus ook aan haar lippen.

Ze was streng maar haar vertelkunst en de manier waarop ze lesgaf, maakte haar tot een van de beste en meest geliefde leerkrachten die we hier ooit gehad hebben.

Wij wensen haar naasten veel moed en sterkte.

Stille groet
De directie

Categories: Nieuws