Als ik dit schrijf, is het vrijdagmiddag en is onze school bijna volledig verlaten. Leerkrachten en leerlingen zijn naar huis, de dames van de poetsploeg dweilen de laatste vloeren en maken alles klaar voor januari. Na lange, soms onrustige weken, zijn de proefwerken afgerond. De voorbije dagen liepen her en der nog wat klassen rond, nu is het zo goed als stil.

Kerstvakantie

Net voor de kerstvakantie …

We telden allemaal af naar de kerstvakantie en nu die er is, voelt het wat onwennig. De proefwerken zijn verbeterd, de feedback geschreven, de digitale klassenraden gehouden en de ouders online te woord gestaan. Het waren drukke dagen die we – anders dan in het verleden – voor de tweede keer op rij niet feestelijk mochten afronden. Geen personeelskerstfeest, geen leuke activiteit voor de leerlingen. Toch houden we de moed erin.

Een terugblik

Bij de afronding van dit eerste trimester en het overlopen van de nieuwsitems op onze website, stellen we tot onze grote vreugde vast dat er – ondanks alles – toch nog heel wat gebeurd is op school. De leerlingen van 5 en 6TIW werden uitgenodigd op de Universiteit van Antwerpen. We hebben als gastspreker een bijzonder boeiende Marc Herremans op school gehad, die de leerlingen dermate wist te boeien dat ze niet aarzelden om indringende vragen te stellen.

De afdeling Se-n-Se CPT is onder de bezieling van Benjamin Grootaert geëvolueerd tot een studierichting die niet enkel inzet op de (petro)chemische industrie, maar ook het pad van de voedings- en geurindustrie verkent. Dat betekent dat er niet enkel schoonmaakmiddelen, maar ook bier, kaas, en parfum worden geanalyseerd. De samenwerking met grote chemiebedrijven legt de afdeling alvast geen windeieren.

Op Campus Wilrijk wordt volop geïnvesteerd in duaal leren en trekken we toekomstgericht de kaart van opleidingen in de dienstverlenende sector.

Een blik vooruit

Het jaar 2022 zou voor onze school een feestjaar moeten worden, het is immers onze 75ste verjaardag. Al sinds 1947 maakt Don Bosco significant deel uit van de omgeving in en rond Hoboken en dat hopen we op de een of andere manier toch in de verf te zetten. We zien wel wat mogelijk is – en anders vieren we toch gewoon 75 + 1 jaar? We houden u op de hoogte. Dat kan ook via onze nieuwsbrief, u kan zich daarop hier abonneren.

Opendeurdagen

Ook voor de organisatie van de info-momenten en de opendeurdag is het nog koffiedik kijken. We laten deze evenementen niét los en hopen in januari meer zicht te krijgen op de mogelijkheden. Oudleerlingen ontmoeten en horen hoe ze terechtgekomen zijn, ouders van toekomstige leerlingen enthousiast vertellen over onze school… dat zijn hartverwarmende momenten die velen onder ons niet willen missen.

Vanavond is het kerstavond, feest van het licht. Het licht dat collega’s aan elkaar doorgeven in vriendschap en betrokkenheid, in ondersteuning en aanmoediging, in hoop en liefde.

Dat licht wensen wij u allen toe.