Lena Pengel van Sant’Egidio spoort onze jongens en meisjes aan een klein cadeautje te kopen.

De dagen zijn al kort en beloven nog korter te worden. Onze school kreeg bezoek van Lena Pengel van Sant’Egidio die haar organisatie Youth for peace kwam voorstellen. Het was een blij weerzien, vorig jaar kon zij wegens corona immers niet komen.

Wie wil een cadeautje kopen?

Youth for Peace is een organisatie die zich op verschillende manieren voor de medemens inzet. De vrijwilligers bezoeken rusthuizen om bejaarden gezelschap te geven. Ze vangen jongeren op en helpen hen bij het maken van huiswerk. Ze gaan bij daklozen langs om hen soep en pasta aan te bieden. Het zijn slechts enkele voorbeelden van hoe zij aan een betere wereld willen bijdragen.

Youth for Peace werkt met vrijwilligers die tijd aan hun naasten willen geven.

Lena verzocht onze leerlingen een klein cadeautje te kopen voor kinderen die het wat minder breed hebben en die zich nooit iets nieuws kunnen veroorloven.

Dat cadeautje geven ze aan de leerlingbegeleiding af, die het dan weer aan Youth for peace bezorgt, die het dan aan de minstbedeelden schenkt. Dat hoeft geen groot cadeau te zijn: speelgoed, schoolgerei, zeep, parfum deodorant, chocolade … wie weinig heeft voelt zich snel verwend.

Halfhoutstafteltjes

Verder hebben onze praktijkafdelingen de eerste maanden van het schooljaar niet stilgezeten. Verre van. Er werd gebouwd, gepland, gebricoleerd, geschaafd, gebeiteld, geplakt, gebrand, gehecht, en gehamerd.

Bij de houtafdeling leverde dat een aantal mooie werkjes op. Zo kwamen de jongens van vier beroep hout met mooie halfhouts bijzettafeltjes naar buiten.

Wie nu nieuwsgierig is naar die term halfhouts. Een halfhouts verbinding is een verbinding waarbij van twee elkaar ontmoetende delen de halve dikte wordt weggenomen, zodat beide onderdelen, eenmaal op elkaar bevestigd, dezelfde dikte hebben. Mooi is dat.

Een school van makers en denkers

Wij hopen u volgende keer meer te kunnen vertellen over alle andere mooie maaksels die bij ons elke week weer het daglicht mogen zien en groeten u.

Don Bosco Hoboken, school van makers en denkers.