Er hingen herfstkriebels in de lucht deze week. De bladeren woeien van de bomen en samen met die herfstkriebels kwamen ook halloweenkriebels, wie denkt u dat daar last van had :)?

Rara, wie heeft last van halloweenkriebels?

Bosklassen

Er waren bosklassen en Tom de Win van de eerste graad maakte daar een heel geestig filmpje over. U kan het bekijken op onze facebookpagina en op ons instagramkanaal.

Vaccinaties

Deze week was ook het moment van de tweede prik van de vaccinaties die wij op onze school aanbieden, niet alleen voor de leerlingen maar ook voor hun familie. Ze werden met grote zorg door collega’s Dirk De Coeyer en Stefan Quintiens georganiseerd.

Dag en ontbijt van de jeugdbeweging

Vandaag was het dag en ontbijt van de jeugdbeweging. Vijftig Leerlingen van onze school schoven deze ochtend aan bij het ontbijt en smulden van de pannenkoeken, de pistolets, het fruit, de yoghurt, de koffiekoeken en de chocomelk.

Over de voldoening van leerkracht zijn

Toen uw webmaster op zoek ging naar het filmpje van de bosklassen –  en het niet vond –  stootte hij wel op een fijne documentaire over het leven op de Don Bosco school van Sint-Pieters-Woluwe.

Het is een ontroerend portret en veel van wat in onze zusterschool in Sint-Pieters-Woluwe speelt, speelt ook bij ons in Hoboken. Voor wie het eerbare beroep van leerkracht uitoefent, is de film eigenlijk niks nieuws onder de zon.

Want ook wij proberen elke dag jongens en meisjes iets nuttig bij te brengen, een stiel aan te leren. Maar daar stopt het niet. Want we leren hen ook hoe een goed burger en mens te zijn, zichzelf te ontplooien en een rol van betekenis te spelen voor de ander.

Dat loopt niet altijd van een leien dakje . Maar het geeft heel veel voldoening en die voldoening overtreft de frustratie die ermee soms gepaard gaat, ruimschoots. Dat maakt onze job zo waardevol.

De documentaire, getiteld ‘Het verhaal van de 30 schuiven’, vindt u hier:

De film vertelt ook ons verhaal, hoe wij hier allemaal over dertig schuiven met oplossingen beschikken, maar dat de eigenlijke oplossing soms pas in de 35ste schuif zit. En ook die schuif vinden wij uiteindelijk. En blij dat we zijn als we die opentrekken.

Categories: Nieuws