Meneer Schippers in de nationale media over het lerarentekort

Pieter Schippers in de Gazet van Antwerpen

Wie deze week onze school een beetje volgde heeft vast de scherpzinnige bespiegelingen van Pieter Schippers in de nationale media opgemerkt.

Van Gazet van Antwerpen tot Radio 1, van de VRT tot het Nieuwblad, men kon niet naast onze onderdirecteur kijken.

Meneer Schippers suggereerde het lerarenberoep terug aantrekkelijk maken. Wij dachten, nog aantrekkelijker, kan dat eigenlijk wel? Meneer Schippers pleitte voor grotere vrijheden voor de scholen, wij waren het volledig met hem eens. Hij brak een lans voor minder nutteloze regels en schudden ons hoofd goedkeurend.

Voorts haalde hij aan dat het niet kunnen invullen van de huidige vacatures tot gevolg heeft gehad dat het Departement Onderwijs al veel minder lonen heeft moeten uitbetalen. Dus wij zijn het met meneer Schippers meer dan eens dat wij daarmede  al genoeg bespaard hebben.

Meneer Schippers merkte tevens op:

“Stel dat wij binnenkort de onderwijsinspectie over de vloer krijgen, die misschien zegt dat onze leskwaliteit niet meer goed genoeg is. Is dat dan onze schuld of die van de overheid, die ons niet in staat stelt om leerkrachten te vinden?”

Een goed interview met meneer Schippers vindt u hier bij de VRT.

En hier vindt het interview met Pieter voor Radio 1 dat de bal aan het rollen bracht.

Prijs Focus Aarde

De leerlingen van 6IW van vorig jaar bij de prijsuitreiking Prijs Focus Aarde

Voorts vielen wij voor de zoveelste keer in de prijzen – men ziet ons daar ook echt graag komen  – bij de Prijs Focus Aarde, deze keer kaapten Yannick Maes, Lander Marynissen en Berkay Yildrim met hun project Talgenu de vierde prijs.

Talgenu is een onderzoek naar het menselijk onderstel en de menselijke stap- en loopbeweging van. De leerlingen hebben een jaar lang de bewegingen van de mens geanalyseerd en hebben deze bewegingen in diverse opstellingen met robotica geïmiteerd. Ze ontwierpen meerdere kniegewrichten, heupen en enkels om uiteindelijk een tot een artificiële stapbeweging te komen die de menselijke het best benaderd. Hun ontwerp werd aangestuurd vanuit een Arduino en uitgetest op een zelfontworpen loopband. Met een gyroscoop en versnellingsmeter konden ze onderzoek doen naar het evenwicht en de compensatie die de mens moet doen bij het stappen.  

En dan het sportnieuws

Antwerp Ten Miles

Don Bosco Hoboken op de ‘Antwerp Ten Miles’

Omwille van covid19 kon de ‘Antwerp 10 Miles’ in 2020 niet doorgaan. Maar op zondag 10 oktober 2021 kregen de lopers dan toch hun ’10 Miles’. Aan deze editie deed voor de eerste keer een leerkrachtenteam van Don Bosco Hoboken mee. Het weer en de sfeer waren goed en iedereen van het elfkoppige team zette een knappe prestatie neer. Ze eindigden allemaal tussen de 1h21 en de 1h33 over een afstand van 16,1km. De top 3 bestond uit Piet Minnaert, Sebastian Debroyer en Claudia Cleiren. Gelukkig moest er niemand van hen maandag lesgeven op de derde verdieping.

Voetbal

De leerkrachten wonnen met 3-1.

Om de twee weken voetballen de leerkrachten tegen de leerlingen. Deze keer wonnen leerkrachten met 3-1. Spectaculair vonden wij het keepersprestaties van Evelien Holvoet, en wij waren niet alleen. Bij de leerlingen dan weer, viel het talent van Adam Maazi en Ayoub El Karchaoui El Karchaoui. Twee leerlingen uit 5TAT waar uw webmaster trotse titularis van is.

Categories: Nieuws