Afgelopen dinsdag was het dag van de leerkracht.

De leerkrachten en leerlingen kregen die ochtend tien minuten extra ochtendpauze.

Maar wat voor de leerlingen gewoon wat extra pauze was, bleek voor de leerkrachten een echt verwenmoment. Er waren taarten, er was fruit, er was koffie en thee, er was cake, er was fruitsla, er was chocola en chocolademousse. Het was om duimen en vingers af te likken.

Wie was verantwoordelijk voor die verwennerijen, voor dat zoet buffet? De ouders van de ouderraad: dames (misschien ook heren achter de schermen?) die het beste van zichzelf gaven om de leerkrachten te bedanken voor hun toewijding.

Hartelijk dank ouderraad.

Voorts was uw webmaster getuige van een inspirerend moment voor de leerlingen van de derde graad, bedacht door het team van die graad, met veel input van meneer Dries Geeraerts.

Bij die presentatie was onder andere een even wreed als grappig filmpje te zien over hoe de mens helaas NIET als goede huisvader met onze planeet is omgegaan.

De leerlingen, die ik al eerder zag wegdromen bij dit soort ochtend- en middagwoordjes, werden de aandacht zelve.

Onderaan dit artikel kan u naar dat filmpje kijken.

De aandacht verslapte niet toen het tweede filmpje getoond werd, een videoclip bij het nummer “Another Brick in the Wall” (1979) van Pink Floyd, waarin mensen als ratten afgebeeld worden die zich door de ‘ratrace’ van het leven voortbewegen, in de auto, in de file, op het werk; immer jachtig, niet wetend welke droom hij precies najaagt, of het moest die gebottelde droom zijn die de naam ‘Happiness’ draagt in dat filmpje.

Ook dat filmpje tonen wij u met plezier want het is niet omdat u niet op onze school zit, dat u verstoken dient te zijn van onze inspirerende momenten.

Want wij zijn leerkrachten en wat wij doen is niet alleen kennis verspreiden, maar ook, en dat klinkt een beetje melig nu, daarom zeggen wij het in het Engels: ‘spread the love.’

Dat kan je ook zien in het laatste filmpje dat wij die ochtend toonden.

In dit clipje zet iemand een kettingreactie van vriendelijkheid in werking die maar niet onderbroken wordt. Iedereen is verrast door de vriendelijkheid van de ander en is er in die mate van aangedaan dat hij niet anders kan dan het aan zijn naaste door te geven. Wij zijn er zeker van dat Don Bosco (1815-1888) dit filmpje maar wat graag gezien zou hebben.

En u, waar wacht u nog op? Vriendelijk zijn kost geen geld en het werkt aanstekelijk, bent u klaar voor het weekend en voor uw willekeurig weldoende geste, voor uw ‘random act of kindness’, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen?

 

Categories: Nieuws