Wij vinden maar weinig dingen leuker dan afgestudeerde leerlingen die contact houden. Als die leerlingen ons dan nog kunnen verbluffen met verrassende succesverhalen, zijn wij eens zo blij.Zo kregen wij deze week onverwacht een mailtje van Ward Buseyne. Dat bericht is zo opmerkelijk dat wij het hieronder volledig afdrukken:


“In 2018 studeerde ik met vijf medestudenten af in 6TEM, ieder ging zijn eigen weg.Nu, twee en een half jaar later, ben ik bijna afgestudeerd als F16 specialist voor Defensie.Ik merkte vanaf dag 1 binnen het leger dat mijn ervaringen op Don Bosco Hoboken mij zowel educatief als sociaal een enorme voorsprong gaven.Ik heb een specialisatie F16 gedaan en heb als primus van de klas met 92% mijn theoretisch deel afgerond.Dit was zonder twijfel mede het resultaat van de vele goede leerkrachten en de super-vorming in mijn tijd op DB Hoboken.In 2020 stond ik normaal ingepland om over mijn vorming en Defensie te komen spreken, maar zoals jullie weten gooide corona nogal wat roet in het eten.Via deze weg hoop ik het leerkrachtenteam en begeleiders zeker nog eens te bedanken voor de opleiding, vorming en de goede ondersteuning.”

— Ward Buseyne , 6TEM 2018


Wat leuk om te horen Ward. Graag gedaan, zou ik zeggen.Het tweede deel van Wards mail gaat onder andere over meneer Johan Rooman, die ons helaas vorig jaar verlaten heeft.Ward had gehoopt om na zijn opleiding met meneer Rooman van gedachten te kunnen wisselen over al wat hij leerde, maar dat is helaas geen optie meer. Hij herinnert zich nog hoe Johan hen in het zesde jaar les gaf over vliegtuigmotoren, puur om hun algemene kennis uit te breiden.Nu hij zelf specialist van F16 motoren geworden is, wil hij graag in de toekomst onze school bezoeken om over zijn traject te vertellen en met ons zijn kennis van straalmotoren te delen. Het is zijn ambitie onze leerlingen zoveel mogelijk bagage mee te geven en ze te laten zien dat er geen limieten zijn afgezien van de limieten die zij zichzelf opleggen.Ward, wat fijn dat je dat allemaal voorstelt. Na corona praten we zeker verder. Wij wensen je alvast alle voorspoed bij het afstuderen