Tijdens de schoolvakantie werden enkele leerlingen uit onze richting Logistiek-Duaal klaargestoomd voor het examen vorkliftbestuurder. Met succes. Net voor de start van hun stage bij logistieke reus Essers behaalden ze hun diploma.

“Nu kunnen we aan onze stage beginnen”, vertellen Alxander Malomgré (18) en Nikita Dierckx (19). Begeleider en leerkracht Stephan Vercammen zag dat het goed was.

“Onze beide leerlingen hebben dat prima gedaan”, glundert Stephan Vercammen. “Dit diploma krijg je echt niet op een presenteerblaadje. Daar moet je best wat voor kunnen. Een vlotte bediening van de vorklift en een foutloos parcours afleggen zijn een absolute ‘must’.” 

Alexander Malomgré en Nikita Dierckx nemen de complimenten van hun leerkracht met veel plezier in ontvangst. “Ik had best wel wat zenuwen”, bekent Alexander, die enorm uitkijkt naar zijn stage bij Essers. “Ik hoop tijdens die stage van twee jaar veel bij te leren en te voelen hoe het er op de werkvloer aan toegaat.” Of hij ook hoopt op een vast contract na zijn stage? “Dat zou natuurlijk fijn zijn. Ik zie wel wat de toekomst brengt.”

Nikita is blij dat het examen achter de rug is. “Ook al had ik twee weken stevig geoefend toch was ik er niet helemaal gerust in. Een examen blijft toch altijd iets aparts.” Het idee weldra te kunnen meedraaien in een bedrijf als Essers stemt haar tevreden. “Werken in een logistiek bedrijf was altijd al een meisjesdroom. Die gaat nu in vervulling. Moest ik daar een vast contract kunnen versieren, dan is het verhaal helemaal compleet.”

Beide studenten staan erop hun leerkrachten te bedanken. “Zonder hen hadden we dit nooit gehaald”, klinkt het. “Don Bosco is een prima school met toffe en gemotiveerde leerkrachten.”

Categories: Nieuws