Enkele weken geleden haalde onze school nog verschillende keren de media (hier, hier en hier) omdat onze 6TIW’ers hun eindwerk aan de kant schoven om volop gelaatsschermen te printen voor de zorg in volle corona-crisis. Er gingen zo’n duizend schermen de deur uit.

Ondanks het feit dat onze 6TIW’ers hun eindwerk lieten vallen om gelaatsschermen te printen voor de zorg, behalen ze nu toch een plaats in de finale van de Prijs Focus Aarde van de Stichting Paola. Drie van de drie ingeschreven teams van 6TIW op onze school behoren tot de tien uitverkorenen die eind augustus hun eindwerk mogen presenteren voor een jury van bekende wetenschappers.

Erik Marynissen: “Er is dit jaar weer hard en ambitieus gewerkt. Ook tijdens de lockdown was er een zeer nauwe opvolging. Leuk dat het werk van de leerlingen beloond wordt met deze unieke erkenning. Ze deden ook tijdens de coronaperiode erg hun best en toonde veel engagement.

Sebastiaan Debroyer: “Tijdens de paasvakantie onderbraken ze enkele weken hun project om zich volledig op het maken van gelaatsschermen te concentreren. Toen die uitdaging klaar was, gingen ze aan driedubbele snelheid verder met hun eindwerk. GIP-besprekingen deden we ’s avonds na acht uur via Smartschool Live en namen vaak enkele uren in beslag. Overdag werkten ze dan aan hun GIP en hun taken”.

De drie finalisten en hun projecten zijn:

Artifex-R van Oussama A., Bryan Duffeleer en Oussama F.

Artifex-R van Oussama A., Bryan Duffeleer en Oussama F.


 
Hydropower van Rik Van Haute, Jan van Geertsom en Tiebe Caenen

Hydropower van Rik Van Haute, Jan van Geertsom en Tiebe Caenen


 
Helium Animal van Ruben en Jasper

Helium Animal van Ruben en Jasper


De laatste jaren behaalden we mooie ereplaatsen en vorig jaar zelfs de eerste en tweede plaats op deze wedstrijd. Die prestatie evenaren zal niet makkelijk zijn. Maar ze gaan er eind augustus alles aan doen om met vol enthousiasme hun prachtige projecten te presenteren en ze willen graag hoog scoren. Het zijn dan ook echt straffe mannen. We wensen hen enorm veel succes toe en zullen massaal duimen.

    We hopen dat ze op deze manier van hun 6de jaar nog iets heel bijzonder kunnen maken want we zitten er uiteraard mee in dat hun eindejaarsreis en de 24h van Shenington niet door zijn kunnen gaan door de corona-crisis.

    7 oktober weten we officieel hoe ze het gedaan hebben in de finale. Wij houden u uiteraard op de hoogte.