Winnaar Yannis Loyen gelauwerd door collega’s Els, Davy en Sebastiaan


Een paasvakantie in uw kot, ik word zot. De leerlingen van 3TSO konden tijdens de paasvakantie meedoen aan een wedstrijd bij Don Bosco Hoboken. Ze konden een filmpje maken van een kettingreactie bij hun thuis en dit uploaden.

Els Van Erp: “We merkten na 3 weken coronaperiode en afstandstaken dat de leerlingen tegen een eenzame vakantie opkeken en wel wat uitdaging konden gebruiken, dus bedachten we samen deze wedstrijd voor hen”.

We kennen allemaal we de filmpjes die vaak starten met een knikker of een bal die van de trap rolt en dan minuten lang het ene na het andere in beweging brengt tot er op het einde een kaars aangestoken wordt die een touwtje doorbrandt waarna er een boterham gesmeerd wordt. Hoe gekker hoe beter. Met die opdracht konden de leerlingen zich dagenlang thuis bezighouden om een filmpje te maken dat voor de jury kwam. De jury bestond uit de organisatoren (Die vanuit zeer diverse vakgebieden hun ultieme top drie opstelden): Davy Schuer (leerkracht mechanica) , Sandy Van Wabeke (leerkracht Frans), Els van Erp (leerkracht Wiskunde) en Sebastiaan Debroyer (leerkracht Elektriciteit-Elektronica).

Davy Schuer: “Het was geen evidente keuze, er waren hele straffe dingen bij.”

Omdat de leerlingen niet op school kwamen werd er beslist de uitreiking van de eerste prijs aan huis te doen. De andere prijzen zullen uitgereikt worden op de terugkomdag voor 3TSO.

Moeder winnaar: “Een geweldig initiatief en super dat jullie hier allemaal staan, wat een erkenning. Hij heeft er veel plezier aan beleefd. We zijn enorm trots”

Na heel wat overleg en vergaderingen via Smartschool Live raakte de jury het eens dat Yannis Loyen van 3TIWB de terechte winnaar was.

Sandy Van Wabeke: “Zijn filmpje was best indrukwekkend en zijn kettingreactie bood veel variatie”.

De jury ging op vrijdagvoormiddag geheel onverwacht aanbellen bij Yannis en gaf hem een Award en een pak suikerwafels.

Sebastiaan Debroyer: “Die suikerwafels waren een beetje een running joke geworden doorheen het jaar. Voor de leefdagen bestelden we per ongeluk 40 pakken suikerwafels i.p.v. 4 suikerwafels. De leerlingen waren na de leefdagen die suikerwafels zo beu als iets en ook doorheen het jaar werden er al eens suikerwafels gegeten in 3TIW ? “

Of Yannis er blij mee was?

Yannis (winnaar): “het kwam wel als een verrassing, het is best schrikken als je leerkrachten plots zo enthousiast voor je deur staan. Het was heel leuk om te doen tijdens de vakantie. De hele familie werkte er aan mee en we hebben het er vaak over gehad aan de eettafel.”

Organisatieteam: “Of er nu nog eens zo een lockdown-periode aanbreekt of niet… dit soort wedstrijden willen we hen wel meer aanbieden. We kijken als team enorm uit naar een vervolg, maar nog meer naar de terugkomdag van 3TSO”.