Een paasboodschap van directeur L. Heyman voor de leerlingen, de ouders, de leerkrachten en collega’s.

De preview werkt niet, maar de video wel. Excuses voor het achtergrondgeluid van de wind.

Beste leerlingen

De voorbije drie weken waren heel raar. Het was school en toch waren jullie niet op school.  Het leek vakantie, maar het was geen vakantie. Want jullie werden verondersteld taken te maken of lessen te volgen via Smartschool Live. 

In een normale wereld zouden er deze week paasexamens geweest zijn voor heel wat leerlingen en vandaag was de vastenvoettocht voor de hele school. Een jaarlijkse gewoonte.  En wat zien we? Een lege en verlaten school, zo’n volle drie weken al.

De leerkrachten hebben hard gewerkt jullie taken te geven en over het algemeen hebben jullie prima aan deze taken gewerkt, dat hebben de leerkrachten me zelf verteld.  Anderen moeten toch nog een inspanning leveren. Te laat is dat nooit, maar je moet er dan wel dringend aan beginnen.

Ik begrijp dat de afgelopen weken niet eenvoudig waren. Je zat thuis binnen terwijl de zon je verleidelijk naar buiten lokte. Je kon niet met je vrienden afspreken. Je beide ouders waren misschien thuis, je broers en zussen allicht ook. Misschien moest je de computer of laptop met velen delen? Of misschien was je helemaal alleen? 

Wat brengt de toekomst?  Eerlijk? Ik weet het niet. Alles hangt af van wanneer onze school opnieuw opengaat.  Als dit onmiddellijk na de paasvakantie is, dan is er niet veel verloren gegaan.

Als de school later opent, bijvoorbeeld in mei, dan zullen de leerkrachten je nieuwe leerstof aanbieden vanaf de week na de paasvakantie. Deze nieuwe leerstof zul je met hulp van de leerkrachten zelf moeten instuderen. De taken die je de afgelopen weken hebt gemaakt, zijn de basis om dit met succes aan te kunnen. 

Beste ouders

Ook tot jullie wil ik me richten. Het is voor het slagen van uw zoon of dochter van enorm belang om zijn of haar taken mee op te volgen.  Alle communicatie verloopt via Smartschool.  Ik vraag dan ook nogmaals met aandrang om mee aan de kar te trekken. Wie niet op Smartschool kan, vindt hierover informatie op de website van de school: hoe dit werkt en hoe je aan inloggegevens komt, kom je daar te weten.

Nu start de paasvakantie. De komende twee weken geven leerkrachten geen taken meer. Wie de voorbije tijd goed gewerkt heeft, kan en mag genieten van rust. Jammer dat we in ons ‘kot’ moeten blijven maar ook binnen zijn er heel wat leuke activiteiten te doen.

Ik wil nogmaals erop aandringen dat iedereen zich strikt aan de regels houdt die de overheid oplegde. Het is de beste manier om zo snel mogelijk door deze periode heen te komen en … belangrijker nog … de enige manier om mensenlevens te redden.

Beste leerkrachten en collega’s

Ook jullie wil ik bedanken. Ik heb met veel plezier gezien dat de inzet die ik van jullie gewoon ben, ook tijdens deze moeilijke omstandigheden niet ontbrak. Ik ben trots op het team dat we vormen.

Ik wil deze paasboodschap beëindigen met een bezinnend tekstje:

Al zouden we het zo graag willen,

we hebben niet alles in de hand.

Al denken we soms dat het moet kunnen,

we begrijpen lang niet alles.

Al vinden we het vaak frustrerend,

we hebben niet voor alles een antwoord.

Al willen we graag wegen wijzen,

we lopen vaak verloren.

Er blijft zo veel dat overdondert,

Er is zo veel dat ons verwondert.

Zo lang we nog wonderen zien

is er nog hoop.

Pasen is het feest van de hoop

Aan iedereen een Zalig Paasfeest

En een deugddoende paasvakantie

Ik zie jullie met plezier na de paasvakantie terug en bid voor jullie veiligheid.

Categories: Nieuws