De cijfers zijn onthutsend.

Wereldwijd kunnen zo’n 265 miljoen kinderen niet naar school gaan. Nog 400 miljoen leerlingen kunnen wel school lopen maar leren amper iets door de gebrekkige kwaliteit van het onderwijs. Dit komt omdat er niet genoeg geld is voor goed materiaal of opleidingen.

Tijdens de vasten zamelt Don Bosco Hoboken zoals elk jaar geld in voor een goed doel. Dit jaar hebben de leerlingen gekozen voor de organisatie Via Don Bosco. Zij ondersteunen scholen en opleidingscentra in Afrika en Zuid-Amerika.

Dit jaar is hun thema ‘Recht op onderwijs’. Op www.waaromikniet.be vinden jullie meer uitleg.

Onze leerlingen steunen dit initiatief door het kopen van een broodje of door een liedje aan te vragen op onze DJ-middag.

Want iedereen heeft recht op goed onderwijs.

Ja toch?

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord