Hier brouwt men bier, kondigden wij u luid en tevreden aan. Dat was geen loze belofte. Een jaar geleden sloot onze CPT-afdeling (chemische procestechniekenafdeling) met Actemium een akkoord om bier te gaan brouwen. Er werd een microbrouwerij opgestart, een Polsinelli-installatie met verplaatsbare inoxen vaten, o.a. een gistvat van 150 liter, sommige met propaanbrander eronder. De hop en het mout werden aan het gisten gebracht. Ondertussen is het eerste bier een feit. Vanmiddag kregen selecte genodigden een voorproefje en werden de brouwers met lof overgoten. Tijdens de opendeurdag op 27 april wordt ons bier officieel aan de wereld voorgesteld. Benieuwd naar de naam die het zal dragen? Ik kan u alvast verklappen dat hij verwijst naar alle deelnemende partners én naar een leeftijd. Meer kan ik niet zeggen. Ik hou  u op de hoogte.
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord