Deze week trok het vierde jaar Industriële Wetenschappen met collega’s Erik Marynissen, Davy Schuer en Sebastiaan Debroyer naar Rapidpro2019, de beurs voor oplossingen voor “prototyping, product development, customization” en “on demand production” in Veldhoven, Nederland. Dé beurs waar onze toekomstige ingenieurs, wetenschappers en technici de nieuwste technieken kunnen zien in ontwerpen en produceren. Er waren 3D-printers van topkwaliteit, metaalprinters, een 3D-printer waar meneer Schuer of meneer Debroyer makkelijk op ware grootte in geprint zou kunnen worden en 3D scanners die meneer Marynissen digitaliseerden. Ook zagen ze er de modernste verbindings- en verlijmingstechnieken en waren ze getuige van een heuse trekproef met een professionele trekbank. De leerlingen waren vooral onder de indruk van 3D-hologrammen die geproduceerd werden door vier LEDstrips op vier ventilatoren te monteren. Dat systeem maakt gebruik van de traagheid van onze hersenen. Met het blote oog zien we namelijk een 3D film maar als we onze smartphonecamera gebruiken, kunnen we vaststellen dat onze hersens gewoon gefopt worden met loshangende beelden. Het was een topdag voor de leergierigen, de weetgragen en de kenniszuchtigen.
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord