Alweer hebben wij twee finalisten voor de Prijs Focus Aarde. We berichtten al eerder  over de GIPs die onze jongens en meisjes dit jaar uitwerkten. Twee van die projecten, de REPRINT heeft en de HEPTA+ zijn geselecteerd voor de finale van de Prijs Focus Aarde. En een van die projecten, de REPRINT, werkt mee aan het nijpend plasticprobleem. Het is niet de eerste keer dat we voor de Prijs Focus Aarde geselecteerd worden. Ze kennen ons daar al, er gaat geen jaar voorbij of een van onze IW’ers valt er in de prijzen. Vorig jaar liet Koningin Paola zich nog ontvallen dat wij eigenlijk ten onrecht naast de eerste prijs grepen. Wij trots natuurlijk. Ook dit jaar  horen onze leerlingen bij de beste tien eindwerken van Vlaanderen. Welke plaats? Daarop is het wachten tot na de zomer. Op 12 september 2018 zullen onze jongens en meisjes hun GIP voorstellen aan een veertien-koppige jury onder leiding van ex-ruimtevaarder Dirk Frimout en op 10 oktober 2018 zullen ze gelauwerd worden op Het Paleis der Academiën in Brussel. Hieronder beide finalisten ter opfrissing van uw geheugen.

REPRINT

Jens Homburg, Tibo Nelen en Andreas Desmedt (6TIW) werken aan REPRINT, een totaaloplossing waarmee ze een brug willen vormen tussen het milieu en nieuwe technologie. Hun doel is om petflessen en andere wegwerpkunststoffen te verwerken tot nieuw, bruikbaar basismateriaal voor 3D-printers. Op die manier kunnen kunststoffen die normaal op de afvalberg zouden belanden terug tot leven worden gewekt en toepassingen vinden in nieuwe projecten.  

De HEPTA+

HEPTA+ is een robotarm die zeer sterk lijkt op een mensenarm. ‘HEPTA’ verwijst naar de zeven vrijheidsgraden die onze robotarm heeft. De ‘+’ verwijst naar de extra mogelijkheden die onze arm biedt tegenover een mensenarm.  
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder