Wij haalden de tweede plaats op het STEM-tornooi Het STEM-tornooi is een praktische, uitdagende STEM-wedstrijd waarbij de leerlingen vooraf in de klas een opdracht moeten onderzoeken en oplossen. Tijdens de finale stellen ze dit project voor aan de jury en strijden de vijftig teams van de dertig deelnemende scholen tegen elkaar. De uitdaging was een marsvoertuig te bouwen dat een hobbelig parcours zo snel mogelijk zou afleggen. De teams kregen naast de snelheid ook nog punten op de tien STEMkenmerken die ze via een poster moesten presenteren. Knap aan het Don Bosco-voertuig was dat de leerlingen de vier wielen lieten aandrijven door vier onafhankelijke motoren. De foto’s van Maarten Mortelmans tonen o.a. jurylid Dirk Frimout en minister Philippe Muyters die de prijzen uitreikten.
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder