“The journey is the reward” zeggen de Engelsen en ook bij dit project is het mooi en verrassend dat we binnen enkele jaren een schuimend pintje op tafel kunnen zetten, maar vormt de kennis die we daarbij onderweg opdoen de echte beloning.
Leerkracht, leerlingen, directie en manager Dirk Wuyts voor de bierbrouwinstallaties in het vaklokaal. “Dit project spreekt tot de verbeelding,” zegt Dirk Wuyts.  

Leerkracht, leerlingen, directie en manager Dirk Wuyts voor de bierbrouwinstallaties in het vaklokaal. “Dit project spreekt tot de verbeelding,” zegt Dirk Wuyts.

Daar zijn de leerlingen van onze afdeling Chemische Procestechnieken (CPT) het volmondig mee eens. Ze worden klaargestoomd om in de chemische industrie complexe installaties te bedienen en krijgen hier in een mini-versie te maken met de uitdagingen van grote installaties. Sommige onder hen hebben al een diploma maar zijn enthousiast voor de mogelijkheden die het CPT diploma biedt. Dat er voor dit project samengewerkt wordt met de industrie ligt voor de hand, vind ook Dirk Wuyts, manager bij Actemium, marktleider in België op het gebied van elektrotechnische installaties en de gulle schenkers van de microbrouwerij. Maar al te vaak missen afgestudeerden de nodige kennis. Op deze manier willen ze dat gat dichten. Ook partijen zoals Umicore en Coca-Cola toonden hun belangstelling om samen met onze school scenario’s uit de proceswereld zo getrouw mogelijk uit te werken. En als aardig bijproduct bij dit soort samenwerkingsverbanden? Een fris pintje op het eind van de rit! En daarna? Op naar een nieuwe uitdaging. Zo zijn we.
Naar: Patrick van Dyck voor GvA
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder