Op 21 maart maakten onze zesdejaars kennis met de master studies elektromechanica aan de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen aan de UA. Vijf werkgroepjes maakten in het FabLab diverse CAD ontwerpen van kleine wagentjes bestaande uit een lasercut houten frame. Dit werd uitgerust met doelgericht geselecteerde miniatuur elektrische en mechanische aandrijfcomponenten. Het wagentje moest niet alleen kunnen rijden met behulp van twee AA batterijtjes maar moest ook zijn weg kunnen vinden op zonne-energie. Elk groepje kwam naar voor met een eigenhandig bedacht inventief design [foto]. Op een hellend parcours werd nadien een heel leuke wedstrijd georganiseerd. Besluit : onze interesse om hogere studies aan te vatten, werd die dag sterk gestimuleerd. We hebben vooral ook aardig wat bijgeleerd en veel plezier gemaakt. Onze basisvorming TSO ElektroMechanica kwam die dag goed van pas, zoveel is zeker.  
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder