_1PB7740In het verleden werden tien en twintig jaar bij Don Bosco, dankmomenten voor leerkrachten en opvoeders, al vaker gevierd. De opschuivende pensioenleeftijd heeft de werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van die feestgelegenheden aan het denken gezet over dertig jaar bij Don Bosco. Zo kwamen we met het idee om het personeel met dertig jaar dienst of meer, uit te nodigen in Antwerpen voor een bezoek aan het panoramisch uitzicht vanop het MAS en een boottocht door de haven met een etentje aan boord. _1PB7648Op zaterdag 22 oktober was het zover. Don Bosco had persoonlijk de weergoden aangesproken om te zorgen voor een heerlijk herfstzonnetje. De ongeveer driehonderd deelnemers, leerkrachten, opvoeders en hun partners, herkenbaar aan al een beetje kalend of al wat zilvergrijs maar nog vol pedagogische energie, stroomden toe aan het museum aan de stroom. Onmiddellijk zat er een gezellige sfeer in. De genodigden werden gegidst door leerlingen van Don Bosco Hoboken. De jonge gidsen, de ene al wat zenuwachtiger dan de andere, schuwden, zoals het een gids past, de superlatieven over ’t stad niet. De grootste, de hoogste, de oudste, het mooiste, … ze werden allemaal bovengehaald. In zuidelijke richting op het panorama dak werd zelfs ‘het lelijkste’ niet achterwege gelaten. _1PB7801Een korte wandeling richting Londenbrug bracht het bonte gezelschap tot aan de kade waar de Flandriaboten aangemeerd lagen. De genodigden werden verdeeld over twee boten die naast elkaar opstoomden door de haven. Na een kort verwelkomingswoordje konden de feestelingen aanschuiven aan een heerlijk lekker buffet. Tijdens de maaltijd vertelde een gids van de rederij wat er onderweg te zien viel. Rond 15 uur meerden de boten weer aan en ontscheepte het duidelijk tevreden gezelschap. Op de kade werd nog enige tijd nagepraat en vielen enkel dankbare en tevreden woorden te horen. Wie het wenste kon, op vrije basis, nog genieten van één van de drie naprogramma’s die in het mooie infoboekje beschreven waren. Proficiat en dankjewel aan iedereen die meegewerkt heeft om deze prachtige dag mogelijk te maken. Naar: http://www.donbosco.be/uploads/media/dbdigitaal_27.pdf                   _1PB7727_1PB7643 _1PB7679_1PB7704 _1PB7811_1PB7631
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord