Voertuigtechnieken
Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen.   

Heb je interesse in mechanica, elektronica en elektriciteit? Wil je graag alles weten over personenwagens en voertuigtechnologie? Ben je geboeid door de werking van voertuigen en wil je deze kunnen herstellen? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou!  

In deze richting leer je over de werking van een voertuig en hoe je een diagnose moet stellen. Je krijgt een technologische vorming die je laat kennismaken met de verschillende aspecten van voertuigtechnologie.  Onderwerpen zoals elektriciteit en elektronica in voertuigen, hydraulica, voertuigsystemen en de werking van motoren komen hier aan bod.

3TVT4TVT
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans22
Natuurwetenschappen11
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde33
Leren +11
PV voertuigtechnieken6:7:
PV auto en elektriciteit67
TV voertuigtechnieken6:6:
TV voertuigtechnieken55
TV mechanica/elektropneumatica/thermodynamica
11
Totaal3232
Wat na de tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien naar de richting autotechnieken, waar je kennis wordt verbreed en nieuwe onderwerpen zoals elektrische hybride voertuigen en autonome voertuigtechnologie worden aangereikt.  Met dit diploma kan je perfect aansluiten op de arbeidsmarkt of doorstromen naar een professionele bacheloropleiding.