Voertuigtechnieken
3TVT
2021/2022
4TVT
2022/2023
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans22
Natuurwetenschappen11
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde33
MEAV*1
voertuigtechnieken1314
- TV Mechanica22
- TV voertuig technologie55
- PV realisaties67
Totaal3232

Wanneer je deze kaart in handen krijgt, heb je interesse voor wetenschappen en techniek. Bekijk maar eens de vele studiemogelijkheden van de tweede graad op Don Bosco Hoboken. Als je kiest voor technisch-wetenschappelijk onderwijs, zijn er ruime studiemogelijkheden en dito tewerkstelling.
Op onze school willen we jonge mensen opvoeden tot zelfbewuste volwassenen. Dit betekent dat je naast een wetenschappelijke technische opleiding ook een brede algemene vorming krijgt. Vanuit ons christelijk engagement willen we je bewust maken van je verantwoordelijkheid t.o.v. jezelf en de maatschappij waarin je leeft en werkt.

*Maatschappelijke, economische en artistieke vorming

Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen. 

Heb je interesse in mechanica, elektronica en elektriciteit? Wil je graag alles weten over personenwagens en voertuigtechnologie. Ben je geboeid door de werking van voertuigen en wil je deze kunnen herstellen? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou!

In deze richting leer je eenvoudige diagnoses stellen aan auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen. Je krijgt een technologische vorming in auto’s en lichte verbrandingsmotoren: onderwerpen zoals wielophanging, stuurinrichting en verbrandingsmotoren worden besproken.

Wat na de tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien naar de richting autotechnieken, waar je kennis wordt verbreed en nieuwe onderwerpen zoals elektrische hybride voertuigen en autonome voertuigtechnologie worden aangereikt.  Met dit diploma kan je perfect aansluiten op de arbeidsmarkt of doorstromen naar een professionele bacheloropleiding.(Onder voorbehoud van de organisatie van de onderwijsvernieuwing in de derde graad)