Mechanische technieken
Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen.   

Heb je interesse voor een praktische en technische vorming in mechanica en elektriciteit? Beschik je over een goed ruimtelijk voorstellingsvermogen en heb je aanleg voor technisch tekenen? Ben je handig in het bedienen van machines? Kan je precies en efficiënt werken? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou!  

In deze richting leer je computertekenen en omgaan met moderne computergestuurde machines. Je maakt kennis met de beginselen van de mechanica en krijgt inzicht in de eigenschappen van metalen en legeringen. Je leert omgaan met lastechnieken en machinale bewerkingen, zoals draaien, frezen en slijpen. Je geeft werkstukken vorm door gebruik te maken van traditionele en computergestuurde metaalbewerkingsmachines.

4TMT
Godsdienst2
LO2
Nederlands4
Engels2
Frans2
Natuurwetenschappen1
Aardrijkskunde1
Geschiedenis1
Wiskunde3
Klasuur1
Mechanische technieken14
- TV Mechanica2
- TV technologie4
- PV realisaties CNC4
- PV realisaties Programmeren + projecten4
Totaal32
Wat na tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien naar de richting mechanische vormgeving.  Je wordt voorbereid op de beroepskwalificaties ‘omsteller plaatbewerking’, ‘omsteller verspaning’ of ‘monteerder-afregelaar’.  Met dit diploma kan je perfect aansluiten op de arbeidsmarkt of doorstromen naar een professionele bacheloropleiding.