Mechanische technieken
3TMT
2021/2022
4TMT
2022/2023
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans22
Natuurwetenschappen11
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde33
MEAV*1
Mechanische technieken1314
- TV Mechanica22
- TV technologie44
- PV realisaties CNC44
- PV realisaties Programmeren + projecten34
Totaal3232

Wanneer je deze kaart in handen krijgt, heb je interesse voor wetenschappen en techniek. Bekijk maar eens de vele studiemogelijkheden van de tweede graad op Don Bosco Hoboken. Als je kiest voor technisch-wetenschappelijk onderwijs, zijn er ruime studiemogelijkheden en dito tewerkstelling.
Op onze school willen we jonge mensen opvoeden tot zelfbewuste volwassenen. Dit betekent dat je naast een wetenschappelijke technische opleiding ook een brede algemene vorming krijgt. Vanuit ons christelijk engagement willen we je bewust maken van je verantwoordelijkheid t.o.v. jezelf en de maatschappij waarin je leeft en werkt.

*Maatschappelijke, economische en artistieke vorming

Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen. 

Heb je interesse voor een praktische en technische vorming in mechanica en elektriciteit? Beschik je over een goed ruimtelijk voorstellingsvermogen en heb je aanleg voor technisch tekenen? Ben je handig in het bedienen van machines? Kan je precies en efficiënt werken? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou!

In deze richting leer je computertekenen en omgaan met moderne computergestuurde machines. Je maakt kennis met de beginselen van de mechanica en krijgt inzicht in de eigenschappen van metalen en legeringen. Je leert omgaan met lastechnieken en machinale bewerkingen, zoals draaien, frezen en slijpen. Je geeft werkstukken vorm door gebruik te maken van traditionele en computergestuurde metaalbewerkingsmachines.

Wat na tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien naar de richting mechanische vormgevingstechnieken.  Je wordt voorbereid op de beroepskwalificaties ‘omsteller plaatbewerking’, ‘omsteller verspaning’ of ‘monteerder-afregelaar’.  Met dit diploma kan je perfect aansluiten op de arbeidsmarkt of doorstromen naar een professionele bacheloropleiding. 
(Onder voorbehoud van de organisatie van de onderwijsvernieuwing in de derde graad)