Mechanica
3AFM
2021/2022
4AFM
2022/2023
Godsdienst22
LO22
Nederlands22
Engels22
Mavo33
Wiskunde22
Natuurwetenschappen11
Mechanica1818
- TV mechanica44
- PV realisaties verspanende technieken (inclusief CNC)55
- PV realisaties montage/demontage33
- PV realisaties lassen & constructie33
- PV realisaties niet verspanende technieken33
Totaal3232

Wanneer je deze kaart in handen krijgt, heb je interesse voor wetenschappen en techniek. Bekijk maar eens de vele studiemogelijkheden van de tweede graad op Don Bosco Hoboken. Als je kiest voor technisch-wetenschappelijk onderwijs, zijn er ruime studiemogelijkheden en dito tewerkstelling.
Op onze school willen we jonge mensen opvoeden tot zelfbewuste volwassenen. Dit betekent dat je naast een wetenschappelijke technische opleiding ook een brede algemene vorming krijgt. Vanuit ons christelijk engagement willen we je bewust maken van je verantwoordelijkheid t.o.v. jezelf en de maatschappij waarin je leeft en werkt.

Wat mag je verwachten?

In de eerste graad heb je een brede algemene vorming gekregen, maar je kon ook al proeven van de verschillende STEM-technieken in bouw, hout, elektriciteit en mechanica. Je technologische kennis heeft dus een goede basis gekregen.  In de tweede graad vergroot je die kennis en vaardigheden in een specifiek vakgebied.

Mechanica in de tweede graad is een zeer brede en praktische technologische opleiding. Je krijgt de basis aangereikt van heel wat toekomstige richtingen die je kan volgen in je verdere schoolloopbaan: machinewerk (draaien en frezen), CNC (computergestuurde machines), montage en demontage, lassen (elektrode, halfautomaat lassen) en de bewerkingstechnieken van koper, zink, staal en kunststof die nodig zijn bij centrale verwarming en sanitaire installaties.

Wat na de tweede graad?

In de derde graad kan je verder in de richting mechanische vormgeving, lassen-constructie, brom- en motorfietsinstallaties en fietsinstallaties. 
(Onder voorbehoud van de organisatie van de onderwijsvernieuwing in de derde graad)

4BBM =  Basis Mechanica
4BCV = Basis Mechanica en Sanitair & Centrale Verwarming