Hout
Wat mag je verwachten?

In de eerste graad heb je een brede algemene vorming gekregen, maar je kon ook al proeven van de verschillende STEM-technieken in bouw, hout, elektriciteit en mechanica. Je technologische kennis heeft dus een goede basis gekregen.  In de tweede graad vergroot je die kennis en vaardigheden in een specifiek vakgebied. 

In de richting hout draait natuurlijk alles om HOUT. In de tweede graad leer je manuele basisvaardigheden aan, waardoor je inzicht krijgt in de constructies en het vakkundig omgaan met hout.   

Je leert ook omgaan met machines, waarbij er veel belang gehecht wordt aan een veilige werksituatie. Voor elke handeling wordt steeds, naast de meest efficiënte, ook de meest veilige methode aangeleerd en ingeoefend.  

Je bereidt de concrete opdrachten, zoals een modern kleinmeubel, een gereedschapskoffer…, voor in een 3D-tekenpakket. De mooie afgewerkte stukken gaan mee naar huis. Je wordt voorbereid om in de derde graad af te studeren als binnenschrijnwerker of interieurbouwer.

3AH4AH
Godsdienst22
LO22
Nederlands33
Engels22
Mavo22
Wiskunde33
Klasuur11
Hout1717
- TV Hout66
- PV realisaties1111
Totaal3232
Wat na de tweede graad?

In de derde graad kan je verder in de richting binnenschrijnwerk en interieur en word je voorbereid op de arbeidsmarkt. Je kan je specialiseren in trappen, ramen, keukens, maatkasten, houtbouw….