Hout
3AFH
2021/2022
4AFH
2022/2023
Godsdienst22
LO22
Nederlands22
Engels22
Mavo33
Wiskunde22
Natuurwetenschappen11
Hout1818
- TV Hout66
- PV realisaties1212
Totaal3232

Wanneer je deze kaart in handen krijgt, heb je interesse voor wetenschappen en techniek. Bekijk maar eens de vele studiemogelijkheden van de tweede graad op Don Bosco Hoboken. Als je kiest voor technisch-wetenschappelijk onderwijs, zijn er ruime studiemogelijkheden en dito tewerkstelling.
Op onze school willen we jonge mensen opvoeden tot zelfbewuste volwassenen. Dit betekent dat je naast een wetenschappelijke technische opleiding ook een brede algemene vorming krijgt. Vanuit ons christelijk engagement willen we je bewust maken van je verantwoordelijkheid t.o.v. jezelf en de maatschappij waarin je leeft en werkt.

Wat mag je verwachten?

In de eerste graad heb je een brede algemene vorming gekregen, maar je kon ook al proeven van de verschillende STEM-technieken in bouw, hout, elektriciteit en mechanica. Je technologische kennis heeft dus een goede basis gekregen.  In de tweede graad vergroot je die kennis en vaardigheden in een specifiek vakgebied.

In de richting hout draait natuurlijk alles om HOUT. In de tweede graad leer je manuele basisvaardigheden aan, waardoor je inzicht krijgt in de constructies en het vakkundig omgaan met hout. 

Je leert ook omgaan met machines, waarbij er veel belang gehecht wordt aan een veilige werksituatie. Voor elke handeling wordt steeds, naast de meest efficiënte, ook de meest veilige methode aangeleerd en ingeoefend.

Meten, tekenen, verbindingen maken, afwerken, … het komt allemaal aan bod in houtbewerking. Via concrete opdrachten krijg je voorproefjes van de (industriële) realiteit.

Wat na de tweede graad?

In de derde graad kan je verder in de richtingen binnen- en buitenschrijnwerk of 
binnenschrijnwerk en interieur en word je voorbereid op de arbeidsmarkt. Je kan je specialiseren in trappen, ramen, keukens, maatkasten, houtbouw…. 
(Onder voorbehoud van de organisatie van de onderwijsvernieuwing in de derde graad)