Houttechnieken
3THT
2021/2022
4THT
2022/2023
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans22
Natuurwetenschappen11
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde33
MEAV*1
Houttechnieken1314
- TV onderzoek44
- TV organisatie33
- PV realisaties hout67
Totaal3232

Wanneer je deze kaart in handen krijgt, heb je interesse voor wetenschappen en techniek. Bekijk maar eens de vele studiemogelijkheden van de tweede graad op Don Bosco Hoboken. Als je kiest voor technisch-wetenschappelijk onderwijs, zijn er ruime studiemogelijkheden en dito tewerkstelling.
Op onze school willen we jonge mensen opvoeden tot zelfbewuste volwassenen. Dit betekent dat je naast een wetenschappelijke technische opleiding ook een brede algemene vorming krijgt. Vanuit ons christelijk engagement willen we je bewust maken van je verantwoordelijkheid t.o.v. jezelf en de maatschappij waarin je leeft en werkt.

*Maatschappelijke, economische en artistieke vorming

Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen. 

Heb je interesse in een praktische en technische vorming in het vakgebied hout? Ben je handig en streef je naar kwaliteit? Beschik je over een goed ruimtelijk voorstellingsvermogen en heb je aanleg voor technisch tekenen? Wil je graag zelf projecten ontwerpen en uitvoeren? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou!

In deze richting krijg je inzicht in de verschillende houtsoorten en leer je ze bewerken met traditionele en computergestuurde houtbewerkingsmachines. Je doorloopt het productieproces van opmeting tot uitvoering, van tekening tot constructie. Je leert een verantwoorde keuze te maken van technieken, gereedschappen en materialen. Je leert via concrete opdrachten hoe het zal zijn om te werken in een industriële realiteit, van meubels en deuren maken tot trappen uitwerken en plaatsen.

Wat na de tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien naar de richting houttechnieken, waar je voorbereid wordt op de beroepskwalificatie ‘operator CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines’.  Met dit diploma kan je perfect aansluiten op de arbeidsmarkt of doorstromen naar een eenjarige Se-n-Se-opleiding of professionele bachelor. 
(Onder voorbehoud van de organisatie van de onderwijsvernieuwing in de derde graad)