Houttechnieken
Wat mag je verwachten?

In de eerste graad heb je een brede algemene vorming gekregen, maar je kon ook al proeven van de verschillende STEM-technieken in bouw, hout, elektriciteit en mechanica. Je technologische kennis heeft dus een goede basis gekregen.  In de tweede graad vergroot je die kennis en vaardigheden in een specifiek vakgebied. 

In de richting hout draait natuurlijk alles om HOUT. In de tweede graad leer je manuele basisvaardigheden aan, waardoor je inzicht krijgt in de constructies en het vakkundig omgaan met hout.   

Je leert ook omgaan met machines, waarbij er veel belang gehecht wordt aan een veilige werksituatie. Voor elke handeling wordt steeds, naast de meest efficiënte, ook de meest veilige methode aangeleerd en ingeoefend.  

Je bereidt de concrete opdrachten, zoals een modern kleinmeubel, een gereedschapskoffer…, voor in een 3D-tekenpakket. De mooie afgewerkte stukken gaan mee naar huis.

3THT4THT
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans22
Natuurwetenschappen11
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde33
Leren +11
PV Houttechnieken6:6:
PV realisaties hout
66
TV Houttechnieken7:7:
TV Onderzoek44
TV Organisatie33
Totaal3232
Wat na de tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien naar de richting houttechnieken, waar je voorbereid wordt op de beroepskwalificatie ‘operator CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines’.  Met dit diploma kan je perfect aansluiten op de arbeidsmarkt of doorstromen naar een eenjarige Se-n-Se-opleiding of professionele bachelor.