Elektrotechnieken
3TEL
2021/2022
4TEL
2022/2023
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans22
Natuurwetenschappen11
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde33
MEAV*1
Elektromechanische technieken1314
- TV Mechanica22
- TV Elektriciteit/elektronica66
- PV Realisaties elektriciteit56
Totaal3232

Wanneer je deze kaart in handen krijgt, heb je interesse voor wetenschappen en techniek. Bekijk maar eens de vele studiemogelijkheden van de tweede graad op Don Bosco Hoboken. Als je kiest voor technisch-wetenschappelijk onderwijs, zijn er ruime studiemogelijkheden en dito tewerkstelling.
Op onze school willen we jonge mensen opvoeden tot zelfbewuste volwassenen. Dit betekent dat je naast een wetenschappelijke technische opleiding ook een brede algemene vorming krijgt. Vanuit ons christelijk engagement willen we je bewust maken van je verantwoordelijkheid t.o.v. jezelf en de maatschappij waarin je leeft en werkt.

*Maatschappelijke, economische en artistieke vorming

Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen. 

Heb je interesse in een praktische en technische vorming in het vakgebied elektriciteit? Wil je theoretische basiskennis verwerven en deze toepassen in labo’s en in de praktijk? Ben je handig en kan je nauwkeurig werken? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou!

In deze richting leer je hoe je een woning volledig voorziet van elektrisch comfort. Je verwerft de vaardigheden met betrekking tot elektrische installaties in woningen. Je leert lichtbronnen en schakelborden plaatsen, elektrische leidingen leggen, defecten opsporen en herstellen. 

Wat na de tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien naar de richtingen elektrotechnieken, elektronicatechnieken, industriële ICT, elektromechanische technieken.  Je wordt voorbereid op de beroepskwalificaties ‘elektrotechnicus’, ‘technicus industriële elektriciteit’, ‘technicus industriële lijnautomatisatie’ of ‘datacommunicatie- en netwerktechnicus’.  Met dit diploma kan je perfect aansluiten op de arbeidsmarkt of doorstromen naar een professionele bacheloropleiding. 
(Onder voorbehoud van de organisatie van de onderwijsvernieuwing in de derde graad)